kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Trökmage del II eller skyll dig själv!

Publicerad 2012-08-31 10:46:42 i Allmänt,

Ja, det är nog "Skyll dig själv" BIG time idag. Välj själv hur du vill ha det, bestäm dig, stå för det och kör hårt!
 
Säger det till mig själv och hoppas att det någon gång går in i pallet.
 
Har en förkylning i kroppen och känner mig allmänt nere. Har sovit alldeles för lite denna vecka och nu däckar jag. Kom iallafall i säng i hyfsad tid igår och hoppas på detsamma idag. Maken fick fixa maten igår och då blev det... pizza. Inte till mig, han var omtänksam nog att handla en "plockaihopsjälv" sallad på ICA till mig med mycket kyckling - gillar't! Men så var det jag själv då... som i mitt hungerrus inte hejdade mig utan promt måste sätta i mig en pizzabit. Skyll mig själv!
 
Dietisten var inne på att jag kanske är överkänslig mot fett och kolhydrater. Vad gör jag? Stoppar i mig båda på en gång och dessutom UTAN att ta matsmältningsenzymer innan. Pucko!!
 
Idag är magen som en boll. Inte så kul. Ska komma ihåg det till nästa gång - sådeså!
 
Köpte matsmältningsenzymer i pillerform på apoteket som sägs kunna hjälpa till att bryta ner svårsmälta kolhydrater. Testar det nu (när jag kommer ihåg dem) och det kanske är så att de hjälper en aning, kanske.
 
Även idag får det bli köpesallad från ICA. Gillar de där ställena! Sen är det storhandling i staden som gäller och ev. bortplockning av lite onödiga ögonbrynshår. Hoppas.
 
SEN åker jag hem och äter och däckar. Behöver bli frisk snart!! Vill börja träna på mitt nya upplägg ju :o)
 
Det åskade som aldrig förr igår eftermiddag och regnade. SOM det regnade. Har aldrig varit med om maken och då har det regnat ordentligt hela sommaren både rätt ner och på tvären. Regnet igår slog alla (ALLA) rekord. Herregud! Vi har inget bredband just nu och därför ingen fast telefon, internet eller tv. Tv'n hade nog inte spelat någon roll eftersom boxen gick sönder då jag dragit ur fel sladd... skit också. TV'n är däremot hel :o) Blir en helg med kräftskiva med släkten och en massa film :o)
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari

Vad är egentligen normalt och när blir det överdrivet?

Publicerad 2012-08-29 23:43:22 i Allmänt,

Har funderat på detta med träning och normalitet.
 
Vem bestämmer egentligen när något är normalt och när det blir överdrivet eller onormalt? Har fått lite funderingar kring detta med träning och kommentarer sedan jag läste ett inlägg hos Bodycomf (som för övrigt numera är min coach!!).
 
Dessa kommentarer då någon bestämt sig för att sätta hälsan i första rummet. När han/hon bestämt sig för att äta på ett visst sätt och träna på ett visst sätt. Kommentarer, gliringar och en massa ursäkter av motsatta parten. Hmmm, funderar på detta fenomen. Jag har aldrig hört talas om det motsatta, att kommentera någons ohälsosamma leverne. DET passar man sig för, det gör man bakom personens rygg. Moget - eller??!!
 
Så denna kommentar "Ja, det är nog bra så länge det inte går till överdrift". Men vänta nu... överdrift. VEM bestämmer när det är överdrift. Den som det gäller eller den som står bredvid? Vad menas med påståendet? VAD är normalt och VAD är onormalt eller överdrivet? Att äta kost som man mår bra av, blir energisk och pigg av, som håller kroppen i ett bra skick och motverkar sjukdomar och att välja bort konstaterat ohälsosam mat i tid och otid, är det DET som menas med överdrivet och onormalt? ... varför undrar jag bara? Ännu en ursäkt för ett dåligt beteende eller "bara" gamla Jante som hälsar på? Kanske båda.
 
Blir ändå faschinerad över detta. Visst finns det fall där personer som tränar går in i ett riktigt ohälsosamt beteende med exv ätstörningar, tvångsbeteenden osv. Men kan man då verkligen säga att det är en överdrift? Är inte det ett sjukdomstillstånd? Ska man inte separera dessa två? Kan man verkligen bunta ihop dessa två begrepp? Jag är inte säker på att jag tycker det faktiskt.
 
Hur som helst så går detta normalitetstänkande lite för långt tycker jag. DÄR kan man verkligen tala om överdrift. Där man ska slussas in i den normala rutan och inte sticka ut. Klart man ska "unna" sig mitt i veckan - det gör väl alla? Klart man ska fika, fika, fika i alla sociala sammanhang och såklart det inte är frukt utan kaffebröd! Annars är det ju inte på riktigt....
 
Jag HAR tänkt såhär jag med och jag älskar också fika! Jag försöker vidga mitt sinne och bli lite mindre fyrkantig bara. För mig spelar det inte så stor roll om folk omkring mig "unnar" sig saker titt som tätt, det är inte därför jag älskar dem och vill umgås med dem, det är större än så såklart. Mina val är mina och deras är deras. Jag respekterar det till fullo!
 
Detta ämne tål att tänkas på länge och väl och vissa tankar sätter sig djupare än andra.
 
Dagen igår var rätt nice. Blev omfärgning av håret som blev lite mindre rött. Mörkare men helt ok. Var till frissan idag med två av barnen och hon gillade faktiskt färgen :o)
 
Tog en sväng med fina pållan Pinglan och sen hjälptes jag och de två små åt att släppa in dem i sommarhagen. Passade på att städa av gräsmattan på äpplen också... men de är kräsna och lämnar en hel del slemmiga rester efter sig. Yack!!
 
Lycka är en liten häst och en äppelträdgård :o)
 
Rester.... yack!
 
Idag blev det ett benmördarpass igen. Tagit det från Bodycomf. Grymt!!
 
Sumosquat
Enbensknäböj med bakre foten på stol
Utfall framåt
Rulla in bollen / höftlyft
Jägarvila med benlyft
Hunden
Höftlyft
Utfall framåt
 
Första varvet 20 reps, sedan 15 och sedan 10. Mellan varje övning kör man djupa knäböj med upphopp eller mountainclimber. Alltså mellan varje ÖVNING!! Jag hade fattat fel första gången och körde såna mellan varje set.. ha ha. Denna gång gjorde jag RÄTT även om jag fick mixa lite, orkade inte köra 20 upphopp... puh! Man gör alltså såna mellan varje övning och första cirkeln 20, andra 15 och sista 10 samma som själva övningarna.
 
Tror jag upplevde någon nära dödenkänsla där ett tag. Shit vilket program!! Men jag klarade det!! Tjohoooo!!
 
Hur var det nu "Du kommer inte alltid att älska att träna, men du kommer alltid att älska resultaten".. mitt mantra i svåra stunder :o)
 
 
 
 
 
 
Tror aldrig jag svettats såhär mycket förut...
 
 
 
Imorgon är en ny dag. Förkyld son, får se hur det blir med skola. Han är precis på gränsen och borde väl egentligen få vara hemma men är pigg och alert ändå... svårt ibland!
 
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari

Mål?

Publicerad 2012-08-28 08:53:13 i Allmänt,

Fick skrapa av is från rutorna på bilen idag. Jag är inte förberedd.... pausa tiden. Ge mig soliga varma dagar i september och SEN kan kylan komma... snälla!
 
Fick lite att läsa av min coach igår. Tyvärr var jag sen med träningen och maken okuperade datorn så jag ska läsa idag. Spännande!
 
Fick lite att fundera över när jag skulle beskriva mitt mål med träningen. Hmm.... jag HAR funderat på det - länge! Säkert i över ett år utan att riktigt hitta rätt definition på det. Jag VILL så gärna ha ett konkret mål och likaså delmål men det kommer kanske. Just nu vill jag hitta kunskap och få hjälp med att kunna balansera min vardag med en träning som ger resultat (starkare kropp, smidig och uthållig) och familjen/gården med hästar som behöver sin tid. Även jag behöver hästarna för mental rekreation. Vill kunna köra in lillpållan också, ett mål på hästfronten.
 
Ska fortsätta fundera över mina mål. Det kan ju vara att klara 12 kg kettlebell i olika övningar, att kunna lyfta axelpress med 4 kg på varje arm, att göra 50 armhävningar, klara 100 utfall, springa 5 km tillsammans med intervaller. Sådärja... det kommer ju så sakta... får jobba på listan och specificera och prioritera tillsammans med coachen.
 
Körde iallafall ett litet överkroppsprogram igår, axlarna fick jobba lite tillsammans med pulshöjare. KUL!
 
Var hos frissan och fick en bra frilla. Skulle slå på stort och tona håret. Gick sådär. När allt var i insåg jag att det stod mahognyton på paketet. GAAAAHHH. Det funkar aldrig speciellt bra på mitt hår. Blev väldigt rött och nästan lite lila. Skit också. Får ringa frissan och fråga vad jag gör nu??!!
 
Idag är det jobb och utbildning. Sen kommer sonen till jobbet och vi åker hem tillsammans :o)
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela