kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Helgen - slut... :o(

Publicerad 2013-06-30 21:30:43 i Allmänt,

Jaha, imorgon tar vi alltså nya tag... ingen semester än men på onsdag börjar min halvtidsledighet. Ska bli skönt för idag är jag ingen kul person alls. Luften har gått ur och jag är mest bara sur tycker jag... eller inte sur egentligen utan mer.... off. Satt på sparlåga och paus. Vill inget, orkar inget, gör inte så mycket. Suck!
 
Städade lite i förmiddags i alla fall och sen tog jag Saga och Lukas med mig och plockade jordgubbar. Helt ok :o)
 
 
Fick ihop sisådär 8 kg. Brukar bli några vändor under sommaren och gården är perfekt att åka till. Barnen springer direkt upp och klappar getter och tittar på höns och grisar och leker i sandlådan medan jag sitter i godan ro och plockar (och äter...).
 
Lycka är......
 
 
 
Igår var vi till Rättvik och besökte medeltidsmarknad och åt middag med mormor. Trevlig dag!! Jag vill verkligen börja rida igen och snart ska jag få provrida lite hästar. KUL.... hoppas jag :o)
Min mage är helt ur lag igen. Jag blir så trött. Det var bra i flera veckor men sedan efter midsommar har den sagt upp sig. Är helt uppblåst och gör ont. Äter magmedicin och hoppas på det bästa men det är en mördare av gott humör att må såhär.... gaaaah!
 
Imorgon är en ny dag och det ska bli ganska skönt att åka till jobbet, tror jag.
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Fina fredag!

Publicerad 2013-06-28 22:26:54 i Allmänt,

Blev en riktigt fin fredag idag trots ett hällregn på förmiddagen. Vatten behövs ju till växtligheten :o)
 
Skulle tro att det blir fint framöver i alla fall för det är många bönder som har slagit sina åkrar nu och de gör de ju inte om ruskväder kommer. Nice!
 
Jobbdagen gick strålande. Har fått lite ny energi och det är ganska kul att jobba igen. Skönt!
 
Väl hemkommen gick jag, maken och storkillarna + Rosa och hämtade Saga och Lukas på dagis/fritids. KUL att få en promenad tillsammans och skönt att röra lite på sig i solen. Lite vemodigt var det idag i alla fall då det var Sagas sista dag på dagis. Nu ska hon ha sommarlov och ledigt innan förskoleklass-starten till hösten. Hjälp, vad fort det går. Inget dagisbarn i familjen längre... ett avslut och en början. Hon bjöd på "Gladkaka" idag för att festa till det lite för kompisar och fröknar.
 
Gladkaka är en vanlig sockerkaka som man färgar med olika sorters karamellfärg. Alltså man delar upp smeten i så många små byttor man vill och färgar dessa med karamellfärg. Sen häller man i alltihop i en form, i olika lager. Brukar bli lyckat färggrann och smaken är ju densamma :o)
 
Väl hemma blev det lite mellis och sen ut till lek. Jag longerade Pinglan idag, hon har blivit så fet och behöver massor med motion och då är longering ett bra komplement. Vi får lov att börja köra henne sen + att Saga får rida lite mer i sommar. Det är i o f skönt att hon är lättfödd då hon ändå är 20 år och gamla hästar kan ju ha svårt att hålla hullet. Inte den damen alltså. Hon har gått på sämsta betet (betar av ogräset på gårdsplan) och bara begränsade timmar/dag (ca 6-7 timmar totalt), all övrig tid i vinterhagen utan bete. Suck. Vad gör man?! Bara att sätta igång och motionera. Vill INTE ha fång på henne, det vore nog ganska ödestigert på en gammal pålla.
 
Smorde in alla hästar med hästsalva då de blivit rätt ordentligt bitna lite här och där. Skönt att ha ordentligt skydd på dem nu. Tycker inte att vi har så mycket insekter men de gömmer sig nog i gräset verkar det som.
 
Jag hängde lite tvätt och fixade lite med maten innan jag började träna ett styrkepass. Simon och maken fixade resten av maten och sen var det bara att duscha och äta allt det goda. Vilken lyx!!
 
Simon har ett otroligt läshuvud. När han blir intresserad av något går han verkligen in för det och lär sig massor, och det sitter!! Ett tag var det Japan som gällde och då lärde han sig själv att göra sushi. Han är jätteduktig och det blir verkligen supergott!! Perfekt en dag som denna!
 
 
Efter maten blev det lite disk, djurfix och sen godistajm och lite TV och spelade lite spel med Lukas. Myskväll!
 
Nu ska jag gå ut till husvagnen och sova. Resten av familjen har filmkväll men eftersom vi ska bort hela dagen imorgon så känner jag att jag behöver vila nu. Ska bli skönt :o)
 
Utflykt imorgon alltså. Tornerspel står på schemat, medeltidsmarknad och middag hos "mormor". Toppen!!
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 

Bröllopsdag!

Publicerad 2013-06-27 22:31:12 i Allmänt,

För 15 år sedan gifte vi oss jag och min man, två blev ett och sen blev vi tre, fyra, fem och sex personer i familjen :o)
 
Bröllopet ses tillbaka på med kluvna känslor. Visst var det fint och visst var jag lycklig men min bror låg svårt sjuk på ett sjukhus många mil bort och kunde inte närvara. Svårt, tungt och tragiskt samtidigt. Han var 36 år med fru och ett barn.
 
Många olika känslor inom mig som slogs om uppmärksamhet och som skulle döljas eller lyftas fram. Inte lätt.
 
Beskedet om min brors sjukdom fick vi sent, bara någon månad innan bröllopet och visst var det många som lyfte på ögonbrynen när vi valde att fortsätta planeringen. Men vad skulle vi göra?
 
Vissa tyckte att vi skulle vänta... vänta på vad? Att min bror skulle dö? Det var ju det som skulle ske, hade vi fått veta. Vissa tyckte att vi var egoistiska, men att gifta mig då var nog det mest osjälviska jag gjort i hela mitt liv.
 
Det var en svår tid, jättejobbig faktiskt, men vi kom igenom det. Min bror gav sig aldrig, jag skulle gifta mig, det var bara så. Han hade aldrig accepterat något annat, det hade knäckt honom och han hade aldrig förlåtit oss för det. Han ville inte stå i vägen, allt skulle vara som vanligt. Livet skulle gå vidare.
 
Vi gifte oss. Vi VAR lyckliga, jag var lycklig och jag är det än. Motgångar - javisst, jobbiga stunder - javisst, tjat och gnat - javisst, tvivel och ifrågasättande - javisst. Men ändå... jag väljer om min man varje dag. Jag väljer att vara här. Det är vi två, än så länge håller vi fast. Vi står pall. I kärlek.
 
Bröllopet blev vackert mitt i sommartid och med släkten samlad. Dagen efter åkte vi till min bror och sen en kortare resa till Gotland med ständig kontakt hem. Jag har fina minnen blandat med allt det svåra och framförallt har jag massor av fina minnen från de 15 år som gått.
 
Tack älskling, nu siktar vi framåt!
 
Låten som är "vår" från en film vi såg då det begav sig :o)  Titta och lyssna HÄR.  :o)
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela