kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Trevlig dag!

Publicerad 2013-07-31 22:56:46 i Allmänt,

Dagen idag var till en början mycket hektisk men blev lugnare efter hand.
 
Morgonfix med djuren och sen frukost, bakade en snoddaskaka (kärleksmums) och städade av huset lite då besök väntades. Fixade frukost till barnen, eller mer brunch då eftersom de slutat äta frukost. Gjorde plättar så att jag var säker på att de skulle få något i magen innan fikat.
 
Sagas kompis kom och de for iväg på gården och nästan samtidigt kom besöket, en arbetskamrat och hennes familj. SÅ roligt!! Väldigt praktiskt att ta hem lite folk på besök så att lämpliga pauser infinner sig! Fikade och jag smakade av kakan jag också faktiskt, mumsigt!!
 
Lunchade barnen efter att besöket åkt och sen gick jag en vända genom trädgården och kollade läget lite. Det växer kan man säga....
 
Det gror - massor!!
 
 
 
 
 
 
Skogshallon har vi lite var stans på gården och dessa huserar i min blomsterrabatt. Mumsigt!
 
 
Potatisen blommar, den lever!!
 
 
Det verkar vara ett äppelår i år, vi får massor!!
 
 
Astrid Lindgren blommar så fint!
 
 
Får jag presentera Sigvard och Sigurd, mina surdegar som intagit skafferiet. Det bubblar och jag hoppas att det blir gott bröd. Brukar inte lyckas med surdegsgrunder men nu är det varmt och det bubblar och lever :o)
Doftar gott gör det verkligen inte just nu däremot....
 
 
Red ut med Emerson ikväll. SÅ härligt och det är så vidunderligt vackert just nu.
 
 
 
Vaktlarna är duktiga äggläggare, även om de bara är 4 st. Vi får mer än vi gör av med.
Roligt också att färgerna kan variera så mycket.
 
 
Nu är det läggdags och imorgon en ny dag. Hoppas att det blir hyfsat fint väder för jag har planer på att måla fönster :o)
 
Har lyssnat en del på sommarpratarna i P1 när jag jobbat här hemma och kan verkligen rekommendera Leo Razzak, Maria Sveland, Jonas Gardell, Kristian Gidlund och Özz Nüjen som var jättebra tycker jag. Tycker att det är så skönt att få höra andra prata, att lära sig mer om människor, att få fördomar och förutfattade meningar ställda på ända och att höra saker ur andras perspektiv. Lyssna, det är värt det!
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Premiär!

Publicerad 2013-07-30 14:55:40 i Allmänt,

Puh... sitter här och pustar ut. Nerverna slappnar av och jag försöker summera.
 
Idag har vi haft premiär här hemma med lite turistridning. Fick förfrågan om en liten pojk som ville rida en stund och det undrades om vi hade möjlighet. Javisst sa jag, såklart. Pinglan fick rycka in då Karina har hovböld och är lite halt än. Det undrades senare om även mamman i familjen fick rida. Mer tveksamt där då jag haft Emerson så kort tid men jag sa ja ändå, skulle ju inte göra något avancerat och jag gick ju med.
 
Familjen kom och vi fick prata engelska då de kom från Holland. De borstade och vi sadlade och red ut. Allt gick toppenbra! Mamman ville dessutom rida lite på egen hand och fick galoppera trygga Emerson på ett fält. Det var verkligen en chansning men sedan jag förvissat mig om att hon tyckte det var ok så körde jag på... friskt vågat osv.
 
Emerson har verkligen visat att han kan och bara 1 gång skyggade han för ensilageplast som låg på vägen men han gick bara lugnt in på fältet bredvid. Bara att hålla god min och hänvisa till var de kunde gå tillbaka till vägen :o) Pratade lite om vår fauna längs vägen och mamman berättade lite om Holland osv. Nu i efterhand vore det jättekul att fått veta mer men det var ju deras upplevelse som var den viktigaste :o)
 
Lukas skulle gått med och lett Pinglan men hon började buffa och han tyckte det var jobbigt så jag gjorde det istället. Sen blev det tjafs då han inte fick ta Rosa (som Saga gick med och som jag lovat få göra det) så han surade ur och gick hem. Det var nog det enda som INTE funkade så bra idag. Nästa gång tar jag nog de äldre barnen till hjälp istället.
 
SÅ allt som allt gick det bra. De var nöjda med sin upplevelse och även om jag gjorde detta totalt oprövad, nervös och mycket oerfaren så var det så KUL!! Vore jättekul att kunna utveckla det och vi som familj har redan en idé till nästa års aktivitetsvecka här i byn.
 
Innan turisterna kom så ringde även bonden som skulle såga ner ett träd åt oss och vi hann med det innan alltihopa. Skönt! Det här är vad jag kallar service!
 
 
 
Nu har vi lunchat och jag har lugnat nerverna med lite kaffe. Sitter och ska beställa öronlappar till fåren men det är verkligen en djungel. Inväntar maken så att vi kan bestämma vad vi ska ha.
 
Naturen bjuder verkligen ut sina skatter nu. Plockade lite hallon häromdagen och detta mellis var underbart!
 
 
Nu ska getstängsel upp och de svarta vinbären plockas också.
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 
 

Så kom regnet

Publicerad 2013-07-29 10:37:45 i Allmänt,

Inatt regnade det - TACK och lov för det! Hoppas gräset fick det det behövde nu.
 
Igår var en riktigt mastig dag här hemma, men blev bra ändå. Dagen började med att jag hittade en blockhalt Karina i hagen. Förmodligen hovböld. In i en annan hage med henne och sen var det dags att hämta vårt bagglamm Glenn-Allan och skilja honom från mamma.
 
Mamma blev såklart orolig och hoppade in till Karinas hage men stannade i alla fall snällt där hela tiden. Glenn-Allan har vi ju inte lyckats varken sälja eller ge bort så det fick bli som vi tänkt, bara lite tidigare. Vi har nu alltså genomlevt vår första lammslakt här hemma, något som vi gruvat oss för lite både jag och maken. Allt gick i alla fall bra och vi fick lov att hänga in kroppen i sadelkammaren i brist på annat, där är kallast såhär års. Inte direkt idealiskt att slakta mitt i högsommaren men vad gör man? En ensam bagge på gården blir bara bekymmer, särskilt när han är besläktad med de övriga lammen. Det blir nog bra det här också. Vi lär oss så länge vi håller på.
 
Efter lunch (som nog var mer en brunch) åkte jag med Lukas och Jonas till campingen där de plockade burkar. Blev en hel del och eftersom sedan bilen var full med burkpåsar som stank öl så blev det en tur till affären direkt för att panta.
 
Kladdigt jobb som luktade urk! "Det här är det äckligaste jag gjort" sa de... men de myntade snabbt uttrycket att "det luktar pengar" också :o))
 
Tur att jag hade gummihandskar hemma!
 
 
Lite intressant att gå och handla med två minderåriga killar som stank öl dagen efter en bilträff... ha ha ;o)
 
Saga hade kompis hemma hela dagen och allt förflöt lugnt och skönt.
 
Maken (som ju är hovslagare praktiskt nog) skar upp lite av Karinas hov och visst var det hovböld. Hua! Nu går hon faktiskt lite bättre på foten och vi hoppas på snabb tillfriskning. Det viktigaste är att hon blir frisk såklart men visst är det lite surt att hon skulle råka ut för detta nu då Lukas precis börjat rida mer och mer och till och med är anmäld till riksutställningen. Saga skulle ju även visat henne i handler och hon är anmäld till veteranklassen också. Hoppas hon fixar det!
 
Eftersom jag har en sån eminent ridinstruktör till make så passade jag på att rida lektion igår. KUL var det men mycket att hålla koll på i huvudet och kroppen samtidigt! Det var länge sen....
 
Lekte lite också :o)
 
 
Det är så kul när man har hästen med sig och får den att börja tänka och fråga vad man vill att den ska göra. Finns liksom inga gränser då :o)
 
Hann med en del fönstermålning också. Jag är ganska dålig på före och efterbilder men denna visar lite hur fönstren ser ut.... hua! Nu grundmålat i alla fall.
 

Rosa är på besök igen och huset fullt av hundhår. Note to self: Borsta hund! Mysigt är det såklart och alla barn är överlyckliga. Hon finner sig väl till rätta och tar sig massor av friheter.
 
 
Idag har jag en lååååång att göra lista och första saken är redan klar. Nu dags för brunch för barnen och sen kör jag igång. Har förlikat mig med att mina barn inte äter frukost längre, de är inte hungriga så tidigt. När de får mat lite senare så äter de i alla fall och det är ju huvudsaken.
 
Tyckte den här var bra så jag delar med mig av den:
 
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela