kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Äntligen!

Publicerad 2013-03-28 07:23:56 i Allmänt,

Nu åker vi... är ni med?
 

Här är din bokningsbekräftelse på resa till Blåkulla 130328

Torsdag kl. 21.35
Flight nr: 666
Kvast : 15
Från: Valfri ort i Sverige

Trevlig resa!

Vi ses väl där ?? :P

 

 

Jag ger upp över påsk men sen kör jag på Olgas jeansutmaning. Är du med där också?

Läs om den HÄR.

Jag är egentligen inte missnöjd med min kropp just nu men däremot känner jag mig slapp och "omusklad". Jag vill tillbaka till min regelbundna träning som går på rutin. Att bara göra, kämpa, njuta och svettas och framförallt - känna glädjen efteråt! En utmaning kan vara en god start! :o)

Ha det gott denna skärtorsdag!!

/ Ann-Mari

Jag har glömt påsken!

Publicerad 2013-03-27 20:32:16 i Allmänt,

Ibland undrar jag hur det är fatt med lilla huvudet. Satt det inte fast skulle jag väl glömma det någonstans.
Kom idag på att jag faktiskt inte påskpyntat ute än. Vi brukar alltid sätta upp påskfjädrar i trädet utanför men jag har glömt det!! Fixas snarast!
 
Jobbade halv dag idag och sen bar det iväg till staden med maken. Hjäptes åt att påskhandla och hann med en liten kaffe också innan hemfärden. Trevligt!
 
Tog en promenad efter maten. Så otroligt efterlängtat!! Plockade lite påskris och blåbärsris också så ikväll har jag åtminstone fått ner det i krukor. Imorgon får riset fjädrar :o) Coop bjöd mig på en tulpanbukett och de piggar ju onekligen upp i tillvaron.
 
Hade hoppats träna ikväll men tröttheten segrar. Vi såg på sista avsnittet av familjen Annorlunda istället, det missade vi igår men nu är vi ikapp vi också.
 
Funderar på om jag ska ge efter för mina begär och moffa i mig mer B&J glass på ren trots efter att ha hittat två tomma papper kexchoklad efter maken. Morr. De var ju faktiskt barnens!! Antar att det slår tillbaka på mig själv och min mage men jag kan ju också resonera som så att OM jag sätter i mig glassen nu så har jag det gjort och den kan inte ligga och fresta mig mer. Jag kan också välja att betrakta den som ren medicin i mitt ordentligt morriga och upproriska PMS-tillstånd som nu råder i min kropp. Det känns väldigt, väldigt lockande!
 
Barnen hade lite kompislek efter skolan och sen blev det pannkaka och en paj gjord på grönkål, ajvar, tomat och skinka. Jag åt paj :o)
 
Nu lockar sängen och jag ska börja kvällsfixa här hemma. Jobb imorgon igen men sen häääärligt ledig i hela fyra dagar!! Tjoho!
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Dagen i bilder

Publicerad 2013-03-26 21:38:01 i Allmänt,

 
När jobbet väl var klart och sonen kommit för att få skjuts hem så blev det en uteeftermiddag hos djuren. Maken fixade maten och jag gick ut i sooooolen :o)
 
 
Hade lite jobb att göra som synes..... Hon tyckte det var skönt pållan! Det är så otroligt mycket hår som ska av nu. Fåglarna brukar hälpa till och förra året hade vi ett helt gäng kråkor på ryggen av valacken vi lånad då. Hästarna finner sig förvånansvärt väl trots allt pickande och bråkande på och omkring dem. Hoppas några fåglar vill komma och hjälpa mig snart.
 
Det är hår - överallt!
 
 
Klart för denna gång.
 
 
Passade på att fota mor och dotter också.
 
 
Fåren växer och frodas och jag tror det blir bebisar. Kände på juvren nu och två är iallafall ifyllda. Svea blir tamare och tamare och jag kunde till och med klappa henne lite på kroppen idag och hon åt foder ur handen på mig. Stor framgång!
 
 
Passade på att slappa med stora killarna framför serien Arrow på 5:an ikväll. Maken är ute med bössan och spanar efter djur. Exakt vilka djur vet jag inte men nu är det mörkt och han har varit borta ett bra tag. Tur det är fullmåne... eller? Kanske har han laddat med silverkulor... ;P
 
Saga hade rymdkalas på dagis idag. De har varit så otroligt duktiga och gjort alla planeter, svarta hål, stjärnor och rymdgubbar i papiermarche. Imponerande! Till kalaset hade de fixat rymdmasker av papperstallrikar och silverfärg mm. Ute på gården hade de skjutit upp vattenraketer till allas stora förtjusning, även skolbarnen som gärna tittade på. På raketen hade de skrivit "Förlåt" utifall de skulle träffa nåt, gulligt!
 
 Ibland undrar jag varför inte jag kan få gå på dagis istället. Rymdkalas liksom... avis!!
 
Även Lukas och resten av bunten verkar haft en bra dag idag. Det går mot påsklov och det känns! :o)
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela