kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Om att rensa i röran...

Publicerad 2015-03-31 06:48:24 i Allmänt,

Vad är roten till allt ont, vad är källan till all glädje och var tusan är krukan med guld?
 
Tänk om man enkelt kunde beställa en lösning på allt, helt utan att behöva anstränga sig. Bara låta någon annan göra grovjobbet, tömma soporna, rensa ut och fylla på med fint nytt. Tänk om....
 
Men så är det ju inte. Vi behöver göra jobbet själva för att veta vad som ska ut, vad som ska vara kvar, vad ska arkiveras och vad ska finnas lite mer tillgängligt för att användas om och om igen? Det är bara vi som vet vad som finns i vår egen garderob, som finns där under alla lager av gammalt och nytt. Det som är det coolaste med det hela är nog, i mitt tycke, allt vi upptäcker medan vi håller på. Vi hittar det där gamla som vi trodde vi kastat för länge sen (på gott och ont), vi ler igenkännande och tycker ju att det var en kul grej när det begav sig. Men så har vi det där vi hittar som påminner oss om vår egen litenhet, sårbarhet och våra egna tråkiga brister... Allt det där vi lagt längst ner i en vrå för att slippa ta i igen, slippa hitta, hoppas att det liksom löst upp sig själv i sina beståndsdelar. Det är väl det man har förråd, garderober och kartoner till, eller hur? För att gömma och glömma skiten.
 
Ändå hittar vi det till slut och tur är väl det. Vi rensar ju för att få till ett resultat, eller hur? Vi rensar för att vi vill förändra, göra om och göra rätt. Vi rensar för att vi har en vision om hur vi faktiskt vill att det ska se ut när vi är klara.
 
Då är det väl ändå ganska meningslöst att slänga tillbaka saker i hörnen igen. När vi nu dragit ut allt ur garderoben, börjat göra jobbet, hittat saker som vi vridit och vänt på och faktiskt bestämt oss för att vi inte vill ha kvar längre, fattat beslut och gjort upp högar för att slänga eller spara. När vi nu har allt det här utrymmet att fylla med precis vad vi vill, vore det då inte skönt att inte stoppa tillbaka sånt vi inte mår bra av?
 
Vi har ett fantastiskt härligt val när vi står där med dörren öppen. Vi kan göra precis vad vi vill. Vi har gjort jobbet, vi har rensat ut. Vi är lite smutsiga, rufsiga i håret, lite svettiga och trötta - men fantastiskt nöjda med oss själva. Vi har gjort det, äntligen!
 
Så, vad ska vi nu fylla på med? Dags att ta en riktigt noggrann titt i högarna på golvet och bestämma sig. Exakt hur vill vi att det ska se ut när vi öppnar dörren nästa gång och visar vad vi har där inne. Vilka vi är och vad vi står för. What you see is what you get. Vilken känsla vill du få nästa gång du öppnar dörren?
 
Du kan fina du, du har mer kapacitet än du tror men du behöver förstå att det är du som gör jobbet för det är bara du som vet hur du vill ha det. Jag säger inte att det är lätt för det ska gudarna veta att det inte är, det är kanske det svåraste du gjort i hela ditt liv... men det är alltid värt det. Det fina är också att det finns hjälp att få om uppgiften blir lite för stor, det finns hjälp om du söker den och ber om den.
 
Nej, det kommer inte alltid att vara lätt men det kommer alltid, alltid att vara värt det!
 
Så fortsätt - ge inte upp. Let go and let love! ♥
 
One of the hardest lessons in life is letting go. Whether it's guilt, anger, love, loss or betrayal. Change is never easy. We fight to hold on and we fight to let go.
 
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 
 

Böcker, böcker, böcker.....

Publicerad 2015-03-30 12:47:22 i Allmänt,

Åh, vad jag ibland önskar att jag hade tid att bara ligga på soffan och riktigt plöja mig igenom alla böcker jag har som ligger olästa, halvlästa eller bara lite tittade på. SOM jag längtar efter dem, att få öppna ett helt nytt omslag och läsa de första raderna. Det är ju en så helt underbar känsla!
 
Nu vill jag iallafall tipsa om en bok som jag bara hunnit en liten bit in i men som jag tycker verkar riktigt lovande.
 
Jag har ju tidigare tipsat om bloggen Helenas Horoskop som jag tycker är riktigt bra och vill nu också slå ett slag för hennes bok Happytown.
 
Eftersom blogg bråkar med bilder idag så får det bli via länk, HÄR hittar ni den bland annat.
 
Här tar hon upp både självhjälp, himlar, planeter och mycket mer. Happy läsning!!
 
I helgen var vi bjudna till 40-års fest. Så härligt! Någon frågade när vi var iväg utan barn sist och vi kom inte ens ihåg det.. men visst händer det ibland. Sällan däremot. Inget jag riktigt sörjer men det vore skoj att komma iväg på lite fler resor och lite fler sociala tillställningar, det kan jag glatt erkänna.
 
Skönt att få träffa nya ansikten, prata, skratta, äta god mat och bara vara ett tag.
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Den svarta svanen

Publicerad 2015-03-29 16:07:45 i Allmänt,

Har Ni hört historien om den svarta svanen som simmar runt i vattnet i södra Dalarna?
 
Det är hos oss!
 
Bara någon kilometer från vårt hus har vi sett den men ännu inte lyckats få något bra kort på den än. Om den är kvar vet vi inte. Jag såg den för några dagar sedan simmandes med sina vita kompisar, men tyvärr för lågt bort för en bra bild.
 
Får istället ge Er en bild, lånad från Aftonbladet:
 
 
Visst är den fin?!
 
Den ska tydligen härstamma från Australien men tros inte komma därifrån utan förmodligen från en djurpark eller dylikt. Sannolikt är att den drar vidare om den inte hittar en partner och eftersom den inte parar ihop sig med någon vit svan så kommer det nog att dröja och förmodligen inte hos oss, tyvärr.
 
Vacker är den hur som helst och enligt Solögas tolkning av djurens betydelser lyder den om svanar såhär:

"Sången /musiken är din medicin. Din gåva är inspiration. Här handlar det om att använda dig av sång/musik som ett medel för att må bra/vidareutveckla dig själv.
 
Knölsvan:
 
Att utmärka sig är bra. Att tillåta dig att vara speciell och utvald, är även det bra. Genom att vara just så unik som du är, visar du vägen förmånga. Sång/din röst - det är din gåva.
 
Sångsvan:
 
Känn efter vad du vill. Din gåva är att ha betänketid. Känn efter vad du vill göra med ditt liv. Skynda inte på dina beslut utan ta all den tid du behöver. Låt det du känner inom dig själv vara grunden för dina val. Tips: Var för dig själv när du ska välja eftersom du lätt påverkas av andra."
 
Någon tolkning av svarta svanar fanns ju inte men kanske kan vi blanda och ge i detta läge. Intressant är det hur som helst, eller hur?
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela