kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Om att rensa i röran...

Publicerad 2015-03-31 06:48:24 i Allmänt,

Vad är roten till allt ont, vad är källan till all glädje och var tusan är krukan med guld?
 
Tänk om man enkelt kunde beställa en lösning på allt, helt utan att behöva anstränga sig. Bara låta någon annan göra grovjobbet, tömma soporna, rensa ut och fylla på med fint nytt. Tänk om....
 
Men så är det ju inte. Vi behöver göra jobbet själva för att veta vad som ska ut, vad som ska vara kvar, vad ska arkiveras och vad ska finnas lite mer tillgängligt för att användas om och om igen? Det är bara vi som vet vad som finns i vår egen garderob, som finns där under alla lager av gammalt och nytt. Det som är det coolaste med det hela är nog, i mitt tycke, allt vi upptäcker medan vi håller på. Vi hittar det där gamla som vi trodde vi kastat för länge sen (på gott och ont), vi ler igenkännande och tycker ju att det var en kul grej när det begav sig. Men så har vi det där vi hittar som påminner oss om vår egen litenhet, sårbarhet och våra egna tråkiga brister... Allt det där vi lagt längst ner i en vrå för att slippa ta i igen, slippa hitta, hoppas att det liksom löst upp sig själv i sina beståndsdelar. Det är väl det man har förråd, garderober och kartoner till, eller hur? För att gömma och glömma skiten.
 
Ändå hittar vi det till slut och tur är väl det. Vi rensar ju för att få till ett resultat, eller hur? Vi rensar för att vi vill förändra, göra om och göra rätt. Vi rensar för att vi har en vision om hur vi faktiskt vill att det ska se ut när vi är klara.
 
Då är det väl ändå ganska meningslöst att slänga tillbaka saker i hörnen igen. När vi nu dragit ut allt ur garderoben, börjat göra jobbet, hittat saker som vi vridit och vänt på och faktiskt bestämt oss för att vi inte vill ha kvar längre, fattat beslut och gjort upp högar för att slänga eller spara. När vi nu har allt det här utrymmet att fylla med precis vad vi vill, vore det då inte skönt att inte stoppa tillbaka sånt vi inte mår bra av?
 
Vi har ett fantastiskt härligt val när vi står där med dörren öppen. Vi kan göra precis vad vi vill. Vi har gjort jobbet, vi har rensat ut. Vi är lite smutsiga, rufsiga i håret, lite svettiga och trötta - men fantastiskt nöjda med oss själva. Vi har gjort det, äntligen!
 
Så, vad ska vi nu fylla på med? Dags att ta en riktigt noggrann titt i högarna på golvet och bestämma sig. Exakt hur vill vi att det ska se ut när vi öppnar dörren nästa gång och visar vad vi har där inne. Vilka vi är och vad vi står för. What you see is what you get. Vilken känsla vill du få nästa gång du öppnar dörren?
 
Du kan fina du, du har mer kapacitet än du tror men du behöver förstå att det är du som gör jobbet för det är bara du som vet hur du vill ha det. Jag säger inte att det är lätt för det ska gudarna veta att det inte är, det är kanske det svåraste du gjort i hela ditt liv... men det är alltid värt det. Det fina är också att det finns hjälp att få om uppgiften blir lite för stor, det finns hjälp om du söker den och ber om den.
 
Nej, det kommer inte alltid att vara lätt men det kommer alltid, alltid att vara värt det!
 
Så fortsätt - ge inte upp. Let go and let love! ♥
 
One of the hardest lessons in life is letting go. Whether it's guilt, anger, love, loss or betrayal. Change is never easy. We fight to hold on and we fight to let go.
 
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 
 

Kommentarer

Postat av: Anki

Publicerad 2015-03-31 07:50:59

Oj vilket inlägg, det gav mig nästan en rysning utmed ryggen. Så sanna ord du skrivit och så träffande!
Alla behöver vi rensa garderober och i röran ibland........
Kram

Svar: Tack! Ja, ibland är det mer nödvändigt än annars men så nyttigt och nödvändigt.
Kram!
4-barnsmorsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela