kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Magsjuka in da house....

Publicerad 2012-03-30 08:48:01 i Allmänt,

Ibland klarar man sig och ibland inte.

Lillfia fick hämtas från dagis 10 minuter efter avlämning idag. Magsjuka.
Stackars lillfia!

Nu gäller det att sprita, sprita, sprita, vädra, vädra, vädra.
Jag vet ju att smittan redan kan vara spridd i huset, bland barnen och oss vuxna men vi gör så gott vi kan för att hålla bacillerna borta. Magsjuka i en familj är hemsk och när man är 6 pers så kan det dröja läääänge innan det är över om det vill sig illa.

Nu håller vi tummarna för snabbt tillfrisknande och att ingen annan blir sjuk.

Hmmm.... en hotellweekend med de 3 andra barnen låter helt ok just nu :o)

Ha det gott!

/ Ann-Mari

Jag vill också ha en njutbar trädgård...

Publicerad 2012-03-29 09:20:35 i Allmänt,

Jag har hittat ett nytt favoritprogram på TV. Helt outstanding!! Jag är lycklig!

Trädgården är något jag ägnar stor uppmärksamhet på våren och försommaren... sen avtar trädgårdslyckan för min del när jag måste klippa denna enorma gräsmatta, bubba bort gräsklippet med ett antal skottkärror, rensa ogräset och röja bland alla torkade lupiner som sprider sig mer och mer för varje år som går.

Men det ÄR en otrolig lycka att ha en stor trädgård också, jag njuter av den och känner mig nöjd. Det är ett trevligt besvär allt som oftast.

I år vill jag försöka odla så mycket grönsaker jag kan få plats med och orkar sköta. Vi har halva mjölkpaket med frösådder stå överallt i huset där små gröna blad söker sig upp mot ljuset. Lycka!

I år önskar jag verkligen orka med min trädgård och att ta hand om allt det goda den ger. Jag önskar att vår skörd blir riklig och att jag kan torka och frysa in. Snart kommer nässlorna och årets första nässelsoppa ska kokas och ätas tillsammans med ägg av våra härliga och produktiva höns. Barnen gillar nässelsoppa och är lika lyckliga som jag när vi får gå ut med våra gummihandskar och plocka nässlor.

HÄR kan ni se det härliga trädgårdsprogrammet - Den Njutbara Trädgården.
Vet däremot inte om man kan gå tillbaka och se fler program men jag hoppas det för det är det helt klart värt!

Ha det gott!

/ Ann-Mari

Vilken helg!

Publicerad 2012-03-28 16:16:49 i Allmänt,

Ibland kanske det inte bara är tur utan även sammanträffanden. Jag börjar tro det...

Fina värmlandsvännen mailade om att gå på Barnmässan i Karlstad tillsammans. Ville såå gärna men det fanns lite tvivel om att vi skulle kunna. Men så vann jag två biljetter till mässan av Madde Ilmrud från Familjen Annorlunda. Tillfällighet, eller...?

Hur som helst så kom jag och barnen iväg och helgen blev mer än underbar. Tack kära värmlandsvänner!! Barnen är så nöjda med resan och de har ju fått helt nya vänner. Vad härligt!

Bland det finaste som finns är vänner som finns till för varandra och jag har ett fåtal men det fåtalet är ett stort stöd i mitt liv och ger mig värme och en stor glädje.

Mässan får dokumenteras i bilder här nedan.

Ha det gott!

/ Ann-MariFramför Batmobilen
Kramas med Smurfen såklart!

Brandskola med FlammyLukas släcker elden!Saga fixade det hon med!
Lukas ska äntligen få köra 4-hjuling - själv! Vilken lycka!!

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela