kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Så har vi semestrat också!

Publicerad 2014-07-31 10:19:22 i Allmänt,

Igår tog vi den där dagen då vi bara kunde få vara och slappna av lite. Åkte till Leksand sommarland!
 
Barnen har varit så fantastiska under vår slitiga tid med gården, för att inte tala om hur de jobbade under våra aktiviteter på gården. Underbara ungar! Igår kunde de släppa loss ordentligt. Härligt!
 
Vi åkte pariserhjul, vissa åkte gokart, hoppade studsmatta och hopptorn, båtar, linbana och badade massor. En toppendag!! På hemvägen blev det ett stopp vid glasskiosken, en perfekt avslutning.
 
Idag ska jag ta itu med grönsakslandet som behöver gallras och rensas. Lika mycket sol idag men det blåser och är inte riktigt lika varmt. Får se om det blir bad även idag, jag hade gärna försökt hitta lite blåbär men vi behöver nog åka iväg en bit för att hitta dem dessvärre. Tittade efter svamp idag och på vårt vanliga ställe har det varit en rätt ok mängd kantareller men nu är de helt uttorkade. Inte speciellt stora såklart men ändå... Händer inte mycket i markerna när det är såhär torrt och vildhallonen är för det mesta bara torkade kart. Trist år för bären alltså.
 
Känner av den där lilla jobbångesten nu då jag börjar på måndag men har fokuset på att saker kan ändra sig, att inget är hugget i sten och att framtiden är öppen för allt och lite till. Jag vantrivs inte på mitt jobb heller men med de förändringar som blir i byte av arbetsplats med mera så känns det lite konstigt det som komma ska. Hoppas att det blir bra ändå.
 
Livet på landet i en bild, kan det bli bättre än såhär?
 
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari

Vilken vecka!

Publicerad 2014-07-27 11:47:44 i Allmänt,

I år har vi ju varit involverade i vår bys aktivitetsvecka med öppen gård, ponnyridning på familjedagen och ponnyagility i fredags.
 
Vi har haft två veckor av intensiva förberedelser och inte mycket vila. Å andra sidan har vi fått så mycket energi och kärlek i möten med människor som kommer att räcka länge, länge. Det har varit så roligt att ha folk här på gården och också väldigt roligt att återkommande träffa samma (och nya) människor på andra evenemang. De har känt igen oss och hälsat, stannat och pratat  mm. Jättekul!! Jag är varm i själ och hjärta för lång tid framöver.
 
Idag är sista dagen på vår slånkvecka och det känns ganska skönt faktiskt. Lite vemodigt kanske men det ska bli skönt att låta annat ta vid nu ett tag. Jag är ledig en vecka till sedan börjar jag jobba och i stan denna gång med lite längre pendling än vanligt. Jag tycker det är ok med bilkörning, även om jag gärna minskar på det om jag kan. Blir i alla fall en stund till eftertanke och att lyssna ikapp på alla sommarpratare som jag missat.
 
Idag ska vi på "skattjakt" på hembygdsgården, ett evenemang för de lite yngre barnen. Blir nog bra. Idag är inte heller lika intensivt hett utan molnigt och vi har till och med fått lite regnstänk. Skönt!
 
 
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Att tillbringa dagen på en åker, i värmebölja

Publicerad 2014-07-25 09:00:00 i Allmänt,

Igår gjorde vi något som var det svettigaste på länge men också riktigt, riktigt roligt!
 
Vi blev tillfrågade om att ha med våra getter och en ponny på LRFs familjedag här i byn och visst ställde vi upp, jättekul. Sen att det råkade bli på en av årets varmaste dagar är ju sånt man inte alltid kan förutse.
 
Hur som helst så var det bara att vandra iväg dit och göra jobbet - och visst levererade vi! Lukas höll ett öga på sina getter (där en av dem bara smet ut ur fållan två gånger under dagen, inte illa.. ha ha) och jag och tonårskillarna skötte ponnyridningen. Tanken var ju att enbart en av ponnyerna skulle med men den andra större ponnyn som skulle kommit dit var sjuk och Tamino fick rycka in igen. Lite nervös var jag allt då vi vandrade omkring bland stora lastbilar, traktorer och skördetröskor samt massor av besökare. Faktiskt framförallt besökarna då det visade sig att de hade mycket lite respekt för avstånd till ponnyerna. Det var vuxna och barn överallt och nästan svårt att vända hästarna emellanåt utan att slå ner dem som dominobrickor. Märkligt!
 
Hur som helst gick det toppenbra och Tamino är helt fantastisk som bara finner sig i allt! Ja, Hakuna ska inte glömmas bort hon heller för hon gick och gick och gick hon också och vinklade inte ett öra då det dånade om traktorer runt omkring oss. De är helt fantastiska dessa hästar. Värmen tog såklart på dem och vi lyckades finna lite skugga bakom dasset då traktorerna hade sin parad. Puh!
 
Mina tonåringar är inte så tokiga de heller och de tjänade sig en slant. Hela 60 turer blev det totalt. De höll humöret uppe så gott det gick och vi hade faktiskt en trevlig dag i alla fall. En stor eloge till dem!
 
På eftermiddagen blev det bad igen och vi var verkligen lagom möra. Idag har jag prova på agility med häst/ponny här på gården och jag hoppas att det blir bra.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela