kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Ny dag, ny trötthet

Publicerad 2013-04-29 08:01:05 i Allmänt,

Känner att jag börjar komma på banan igen efter dagens första kopp kaffe.
 
Trodde väl aldrig att jag skulle börja dricka kaffe alls i livet men se det gjorde jag! Helt ok tycker jag om intaget är måttligt!
 
Helgen blev faktiskt bra. Igår var vädrets makter lite emot mig och blåste bort alla planer på att kratta löv. Blev istället krattning på gårdsplanen så det blev så fint, så fint! Maken hjälpte mig att mocka ur vindskyddet och göra fint åt pållarna. Hönsen fick rent och snyggt och likaså kaninerna. Skönt! Dessutom hjälptes vi åt att städa huset och det var otroligt skönt att slippa göra det själv denna gång. Kände mig lite under isen och mådde lite knepigt. Förkylningsvirus på gång?
 
Saga och Lukas lekte med sina kompisar igen och Jonas och Simon slappade mest när de inte var ute och hjälpte till med djuren.
 
Hade önskat att jag kunde haft lite mer energi för idag känner jag att jag gärna fått mer gjort. Svårt att hinna med i veckorna också. Har lite fix att göra inför imorgon också (valborg), behöver samla ihop lite mer att elda på högen som växer i hagen.
 
Vi har inget speciellt valborgsfirande i vår familj eller i vår by, ibland åker vi till den "stora" majkasen där idrottsföreningen håller i firandet och låter barnen handla lite godis och fiska i fiskdamm. I år blir vi nog hemma och har bjudit hem makens bröder på lite grillning istället. Får se om de kommer och hur många i så fall. Blir nog bra för jag känner mig inte riktigt på topp, är fortfarande trött och känner av stressen av för många måsten just nu.
 
Det är en viss frustration att känna en stress över sin egen livsstil och de val vi gjort med djuren och gården. Skulle önska att jag bara kunde bryta med mitt externa jobb och bara ägna mig åt gården och att producera något här hemma men just nu är det bara en utopi, en dröm. Å andra sidan är ju drömmar bra de också :o) Mitt i känslan av att vilja göra mer fysiskt så växer också en längtan av att bara få slänga mig i soffan, ensam hemma i tystnaden och läsa en bok, se en film eller lyssna på den där ljudboken som jag aldrig hinner annars. Att bara få vara. Trycka på paus. Ladda batterier och få se en utvilad och pigg dam i spegeln en  morgon. Mmmmmmmm DET skulle vara så skönt!
 
Balansen är lite ruckad och jag behöver nog hitta rätt i vågskålarna snart känner jag. Önskar iallafall våren varmt välkommen för med den kommer ju lite extra kraft och styrka. Hurra!
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 
 

Lördag med extra vår!

Publicerad 2013-04-27 22:10:05 i Allmänt,

 
Maken jobbade borta hela dagen idag och jag blev hemma med barnen. Utetid var temat, var det tänkt. Det blir ju dock sällan som man har tänkt sig.
 
Saga fick hem första kompisen redan vid 9:30, lagom till frukost, och kompis nr 2 anlände vid 10:30-tiden. Jag satte en deg före barnens frukost och bakade sen bröd. Fick ett infall och bakade lite pajkakor också, när jag ändå var igång. Sist blev det en plåt fröknäcke till mig. Tjejjerna var ute och lekte och Lukas hakade på. Efter lunch bytte tjejjerna hus och lekte hos ena kompisen istället och då kom hennes storebror hit och lekte med Lukas en stund.
 
Jonas lekte hos en kompis han också.
 
Så efter lunch kom jag iallafall ut litegrann. Simon gick ut och fixade lite hos djuren innan han och jag hjälptes åt med att sätta upp hängmattan. Den testades såklart också!
 
 
Jag passade på att vårfixa och plantera de penséer jag köpte igår. Tycker alltid att penséer är så ljuvliga, förmodligen för att det är just första planteringsblomman och det är ju speciellt :o) Våra brukar faktist stå sig till i juli.
 
 
 
Rensade och krattade, fick en hel del gjort. Tog bland annat bort Lukas hela pinnhög som han sparat sen i höstas. Han har aldrig några protester över att han blir av med alla pinnar, det är förmodligen så att han hela tiden hittar nya fina pinnar och glömmer direkt bort de gamla. Har haft allvarliga funderingar på att skriva en bok om dessa leksaker - Lukas Pinnar, skulle den heta :o)
 
Så snart denna hög var borta kom han såklart och ställde dit en ny pinne på farstubron. Suck!
 
 
Framsidan av trädgården är klar nu, krattad gräsmatta, klippta vinbärsbuskar och rensat kring stenar och rabatter. Tog bort balkonglådor och annat skräp också. Blev så varmt i solen men så snart den försvann tog jag på västen igen. Puh!
 
Dessa raringar strävar sig upp, de har ju kommit jättelångt!!
 
 
En annan favorit är på gång! Aklejan i mitt hjärta! Jag sprider runt fröna varje år och hela tiden ploppar det upp nya plantor.
 
 
Tvätt och trädgårdsfix har alltså stått på schemat idag men jag hann med ett mellis med kaffe i solen också. Imorgon lovar de mulet hela dagen men huvudsaken det blir bra temperatur så är jag nöjd. Vill kunna fortsätta med trädgården och så ska det städas åt djuren. Borde nog sätta fart på Lava en sväng också.
 
Jonas njöt av en god bokstund i hängmattan när han kom hem :o)
 
 
Nu är det kväll och hela kroppen skriker efter att få sova och vila. Träningsvärken börjar komma på allvar nu och det känns att intervallerna tog ordentligt. Har bett maken om lite nackmassage eftersom jag vaknade med nackspärr imorse. Ingen höjdare!
 
Tror vi börjar få in förkylningsvirus. Undrar om jag skulle försöka mig på att storvädra hela huset imorgon och hoppas att det bara väljer att försvinna. Förmodligen ett önsketänkande.
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Intervaller med FLÅS!

Publicerad 2013-04-26 23:23:11 i Allmänt,

 
Blev det intervaller idag. Körde 30 sek max och30 sek vila x 10. Herregud!! 
Tur att jag hade coachen med mig..... Då kunde jag ju inte gärna sluta heller ;-)
 
Bästa coachen:
 
Coachen fotade mig EFTER passet - PUH!
 
 
Lyckades ändå jogga hem, härligt! Blev kurragömma med :-)Lukas medan jag stretchade och han lurade mig rejält när han klättrade upp i ett träd och gömde sig..... ha ha! 
 
Tacomiddag, djurfix, film och godis + dagens omgång plankor. Nu är jag nöjd och kommer att sova gudomligt :)
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela