kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Mosig måndag!

Publicerad 2013-09-30 09:24:46 i Allmänt,

Känner mig mosig. Vill liksom bli frisk nu. Efter en hel helg med huvudvärk och en veckas förkylning fick min kropp nog. Är så trött. Blir hemma idag och kryar på mig, hoppas jag för imorgon bör jag iväg till jobbet igen. Hoppas.
 
Fredagen klarade jag av tack vare flextid på jobbet. Skulle ha spekulanter på vår hästtransport som vi beslutat oss för att sälja då den börjar bli skruttig och de skulle komma kl. 14, en stund senare skulle vi få besök + att Saga skulle hämtas vid 14 tiden. Någonstans under dagen skulle jag också ta mig till stan för att storhandla. Gaaaahhhh!!! Dessutom ringde de från skolan vid 10:30, 12-åringen mådde dåligt och gick hem. Han klarar ju sig själv i o f men ändå..... puh.
 
Eftersom vår läkarmottagning är stängd på fredagar en period just nu så kunde jag komma ifrån tidigare. Vips in till stan, körde race genom Coop totalt fokuserad med absolut tunnelseende. Handlingslistan hemma men jag kom ihåg allt utom en grej som vi klarade oss utan dessutom. Skönt! En fördel med att skriva handlingslista utefter var varorna finns i affären, då minns jag sen :o)
 
Hem igen och in med alla kassar. Frysvarorna in i frysen. Ut och skrubbade ren transporten från värsta skiten på insidan. Klar på 20 min. In igen och packade upp resten av varorna och tänkte att NU kan jag hämta dottern. Nix, då ringde spekulanterna och var precis ovanför vår väg.... ringde maken, inget svar. Ut och visade transporten. In och ringde maken igen, inget svar. Ringde besöket men hon var för långt bort för att hämta Saga i tid. Ringde fritids och sa att jag blev sen, inga problem. Puh. Besöket kom in och skulle göra överföring via sin dator. Fint! Ringde maken, SVAR - tjoho! Han var precis vid fritids så han hämtade. Puuuuuuhhhhhhhh........!
 
Fixade kaffe, gjorde affär och sen kom maken, dotter och besök. Landade i en liten hög i soffan sen men skönt att ha hunnit fixa allt och att allt faktiskt klaffade!
 
På lördagen hade vi litet kalas i efterskott och makens familj kom. Vi hade gjort fika och de hade med sig fika. Herregud så mycket fika!!!! Nu får vi gå på sockeravgiftning ett tag....
 
 
Simon hade bakat morotsmuffins som var gudomliga!!
 
Getpromenad hanns också med. Glada getter och glada barn!
 
Söndgens morgon var fantastisk. Kommer att sakna denna syn framöver...
 
 
Morgonpromenad och såg spår efter nattens aktiviteter :o)
 
 
Nackdelen med att ha en katt som gillar att ligga ovanpå folk är att folket ibland är ganska smått....
 
 
Sånt här hann jag också med. Nödvändigt ont.
 
Vår fina utekatt! Hittade dessvärre ett sår med var i som behövde fixas. Gick bra det med.. hua!
 
Tagit in äpplen för att klyftas och ätas. Blir nog bra det med :o)
 
 
Nu väntar snart soffan och vila, skönt!
 
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 

Inte vad jag ser ut att vara...

Publicerad 2013-09-26 10:13:23 i Allmänt,

Igår testade dottern barndans. Älskade det och ska gå igen. KUL! Jag och Lukas softade med andra föräldrar i danslokalens "lounge".. ha ha. Låter lyxigare än vad det var men det var iallafall mjuka kuddar på golvet. Bra så.
 
Väl hemma blev det en sen middag med falukorv i olika varianter varav en thaiinspirerad med kokosmjöl och curry. Gott faktiskt.
 
Såg såklart bönderna på TV på kvällen och även lite av programmet efter med Johan Glans och Anders Jansson, så himla kul!
 
Blev sängen i hyfsad tid men idag är jag trött och oinspirerad. Vill mest hem och sova eller se på film och äta godis... eller båda, men inte samtidigt. Hmm...
 
Jo, lite PMS är det allt... inte lika farligt som det HAR varit men tillräckligt.
 
På utsidan må jag ha en antydan av en sån här, om än något mindre dansant och inte alls på en äng utan möjligtvis i en vårdcentrals reception:
 
 
Men inom mig bor den HÄR damen.... hmmm:
 
 
Japp. Så är det. Känns inte så smickrande men det är ju bara att gilla läget....
 
Ska dessutom få besök i helgen verkar det som. Makens familj. Jag vet inte om hon på den nedre bilden har någon lust faktiskt och jag tror inte att det hjälper att jag sätter på mig den där klänningen med det käcka förklädet på, de lär se både den gröna ögonskuggan och den fräsiga frisyren iallafall.
 
Skit samma. Låt dem komma. Jag kompenserar med en gigantiskt stor bit chokladtårta så fixar jag det nog ;P
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 
 

Skördetid!

Publicerad 2013-09-24 21:25:29 i Allmänt,

Överlevde denna dag med eländig förkylning i släptåg. Puh! Efter en härlig nys- och hostattack känner jag mig sjukare än patienterna och det är ju lite komiskt att stå i receptionen med en röst som kraxar värre än en kråka... ha ha. Nåja, det får gå det med. Tror det går åt rätt håll i alla fall, det är mest orken som känns... uttömd.
 
Väl hemma idag så hjälpte några till att lassa av hö i stallet medan jag och äldste sonen släppte upp alla fåren på gårdsplan som får bli deras nya hage framöver. Betet är slut och på gårdsplan har vi god uppsikt över dem och lite lättare med utfordring också. Hoppas på en slakttid snart bara.
 
Tog in alla mogna körsbärstomater och det blev en hel hög. De får stå till imorgon så ska jag bestämma då vad de ska bli men några blir nog torkade och resten kanske ketchup eller pastasås :o) Fler gurkor finns att skörda också och kanske gör jag lite inlagd gurka. Bra att ha. Bostongurka kanske.. hmm.
 
Efter middagen blev det en promenad med Rosa som är på besök igen. Kort visit denna gång då hon åker hem imorgon. Emerson åker också imorgon. Jag plockade ihop hans saker ikväll och det är så vemodigt. Sånt är livet och jag är vuxen och kan ta det men visst svider det. Det blir inte alltid som man tänkt sig men kanske kommer han igen, vem vet? Hoppas i alla fall att vi får träffas igen framöver.
 
Igår blev killingarna kastrerade. Veterinären hade noga informerat oss om att de kan vara känsliga för att sövas, de kan till och med dö av det. Vi hade informerat sonen, utifall att. Jag jobbade så det fick bli maken som assisterade men det gick så bra så. De vaknade och var ganska medtagna resten av dagen och skygga för maken men inte för sonen, tack och lov. Idag är de piggare men avvaktande. Ska bli skönt om de kan bli av med lite hormoner och förhoppningsvis inte lukta lika starkt framöver. Hua! ;P
 
 
Höstfärgerna är verkligen vackra nu och jag njuter så fort solen kommer fram och skiner igenom löven. Underbart. Funderar också på vad jag ska göra med alla rönnbär....
 
 
 
 
 
Idag upptäckte jag också YLVIS. Tydligen är jag ganska sen med det men herregud så jag skrattade....!!
 
Klicka på bilden nedan:
 
 
 
 
Somnar med ett fniss.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela