kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Äntligen fredag!

Publicerad 2012-11-30 19:19:25 i Allmänt,

 
Idag började jag del 2 av fixande här hemma. Först jobba såklart och sen ett stopp på den finfina butiken i grannbyn där de säljer såna jättemysiga prylar. Billigt också. Köpte en pytteliten julkrubba... får ta bild sen. Köpte även ett doftande grönt te som jag ska smaka av idag och en påse brända mandlar till maken :o)
 
Väl hemma var det mellis och sen direkt ut och hugga utegran och fixa granris. Granriset hänger jag upp på ytterdörren och stalldörren med ett rött band i... blir hur bra som helst och riktigt juligt. Granriset på marken vid trappen är inbjudande och lite granris i balkonglådorna på räckena blir fint med ljusslingor i. Jag hade kvar ljungen i lådorna och lät de vara kvar, det såg helt ok ut.
 
Imorgon ska jag ta mig an ljusslingorna till granen och riset... hatar trassel och misstänker att det blir en fajt!
 
Vi har fåt riktigt mycket snö nu och såklart var det till att ta kälken med barnen :o)
 
Lukas passade på att skotta lite :o)
 
 
Välkommen hem till oss!
 
 
Snöhästarna! Skönt med ren snö istället för äcklig lera!
 
 
Nu har vi mumsat i oss en god middag, dags för fas 3, dammsugning och skura golv. Känns nästan onödigt jobbigt ikväll men jag vet att jag kommer att tacka mig själv imorgon... och jag slipper städa mer på hela helgen! Tjoho!
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 
 

Stukad fot och lite svett!

Publicerad 2012-11-29 06:33:53 i Allmänt,

Varje gång de ringer från skolan under arbetstid får jag hjärtat lite i halsgropen. När jag igår såg numret på mobilen... skolan ringer... var det bara en tanke jag hade - magsjuka. Den äckliga hemska sjukan härjar och förfasar. Nu var det tack och lov inte det utan 11-åringen som hoppat från en gunga och gjort illa foten.
 
Bara att sätta sig i bilen och hämta gullungen. Tillbaka till jobbet (vårdcentralen) och låta doktorn titta. Blev remiss till röntgen och en tur till staden. Han hade riktigt ordentligt ont i foten och kunde inte stödja. Jag fick agera krycka och vi tog oss fram bäst vi kunde. Jag stöttandes som en makaron och han hoppandes på ett ben. Han såg lite ut som Dagge i Richard Scarys tecknade serier för barn, masken med ett ben ni vet.....
 
Hur som helst så var det ingen skelettskada tack och lov men jag gick iallafall till akuten och köpte en krycka. Han övade hela kvällen igår och fick in snitsen rätt bra faktiskt. Hoppas på snabb bättring!
 
Snö fick vi igår också, hurra! Det är fortfarande ganska varmt så vi får väl se hur länge det ligger kvar. Blev väl några cm iallafall. Bara att det blir vitt och fint på marken gör så mycket. Vore det tjäle också så kunde vi få slippa geggan... önsketänkande!
 
Middagen blev en supergod paprikasoppa. Det var coachen som tipsat på sin sida, läs HÄR. Rekommenderas, jättegod med fetaost till.
 
På kvällen blev det, såklart, träning igen. Körde kettlebellspasset. Ett ganska tufft intervallpass med styrka och som jag känt riktig hatkärlek till. Igår kände jag mest bara kärlek. Det gick jättebra och jag kände att jag nu mera kunde koncentrera mig på tekniken i övningarna istället för att bara klara av dem. Härlig känsla!
 
Efter träningen blev det nyttig banankaka med keso och hallon, värmda i ugnen och en kopp grönt te. Sen festade vi till det lite jag och maken med B&J glass....... aaaahhhh, SÅ gott!
 
Idag en ny dag som börjar med jobb och sen hem och storstäda inför advent! I helgen väntar bakning och pyntning. Tjoho!
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari

NOG!

Publicerad 2012-11-27 21:19:50 i Allmänt,

Just nu känns det som om det är nog. Jag är trött och lider av ordentlig tidsbrist. VAR kan man klona sig?
 
Fy 17, det är inte kul såna här dagar.
 
Imorgon har vi HLR-utbildning på jobbet (Hjärt.- och lungräddning) och tro mig, jag tycker att det är viktigt - jätteviktigt. Däremot har min arbetssituation och överbelastningen här hemma gjort att jag inte hunnit läsa utbildningsmaterialet. Skit också!! Jag är nog den som kommer att köra ordentligt imorgon. Får hoppas att det inte är så allvarligt menat med det teoretiska utan mer det praktiska för det hoppas jag att jag klarar. Känns betryggande att jag inte dagligen jobbar med att rädda liv utan håller mig till det adminstrativa. Däremot vet man ju aldrig när det behövs, och då ska det sitta där - i ryggmärgen!
 
Idag blev det körning av barn till aktiviteter. Väl inne i stan passade jag på att komplettera mina hantlar. Köpte ett set till! Tjoho! Ser fram emot att träna imorgon :o)
 
Advent närmar sig och jag känner mest stress över hur jag ska hinna allt. Jag får tagga ner, det ordnar sig men ändå... denna tidsbrist. Suck.
 
Såg på TVs "Kan du slå en pensionär ikväll". Tycker det är så bra. Idag handlade det dessutom om underviktiga, mycket intressant!
 
En av pensionärerna heter Gudrun, jag älskar hennes ord... de kommer att föra mig fram mot min egen ålderdom -
"Jag kommer att leva länge men dö ung" - Jajjemen!!!
 
Ha det gott!
 
Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela