kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Sportlov!

Publicerad 2015-02-24 14:01:15 i Allmänt,

Hade ledigt igår och då passade vi på att åka på utflykt, hela familjen. Skönt att vara tillsammans allihop och hitta på lite smått och gott.
 
Vi började med ett besök på Avesta Vicentpark som är ett riktigt fint utflyktsmål. På sommaren är det nog helt fantastiskt och dit åker vi igen när det blir varmare. Djuren är mäktiga och det finns massor av information.
 
 
 
HÄR kan Ni se ett program på SVT-Play om en flytt av vicenter från Avesta till Rumänien.
 
Sen blev det lite lunch och inhandling av mat innan vi begav oss till dagens sista utflykt och betydligt mindre och tamare djur. Gosandet visste inga gränser. Helt underbart att ha en liten, mjuk killing i famnen. Vi njöt!
 
 
 

Idag är vädret snöblandat regn och jag jobbade inte hela dagen. Saga är snorig och förkyld och nu ska jag krypa upp i soffan bredvid henne  och mysa med lite te och film.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Den där tröttheten

Publicerad 2015-02-20 06:48:14 i Allmänt,

Ibland, när det blivit lite för mycket, så blir jag så trött. Blir liksom utmattad - mentalt. Tröttheten är till viss del fysisk men lika mycket mental. Känner att spänningarna i nacken kommer och en mysko huvudvärk tilltar.
 
Har lärt mig att det beror på att jag inte släpper tankarna. Rent fysiskt stressar jag inte och är heller inte speciellt stressad mentalt men det är de där små sakerna som inte släpper. Lite som återvinningsbacken som står i vår hall. Man behöver tömma den med jämna mellanrum (JÄMNA mellanrum), annars svämmar den över och saker trillar ur.
 
Hos mig är det orken som trillar ur och energin får inte plats. Backen är full av tomma, förbrukade saker. Min hjärna är full av tänkta tankar på saker som varit, saker som ska komma, saker jag har bearbetat och saker jag inte behöver tänka på just nu.
 
Det är det där jag behöver lära mig och det tror jag att jag kan få genom meditation och yoga, eller faktum är ju att jag VET att jag mår bra av det. Jag lär mig uppenbarligen långsamt bara.
 
Men i en värld av jobb, barn, gård och massor, massor av tankar på livet och beteenden blandat med hästar att motionera, djur att ta hand om så gör jag som jag brukar och sätter mig längst bak i kön. Det är min grej.
 
Så, nu står jag inför utmaningen att införa rutin för att tömma den där återvinningen i huvudet regelbundet, dvs meditera och yoga. Ta mig tid, ge mig kraft.
 
 
Igår var det idéverkstad igen och jag känner verklig tacksamhet för gruppen och möjligheten att vara med. Att sitta där med en grupp härliga människor som vill något och som ger så otroligt mycket feedback på det jag säger. Att känna tillräckligt mycket tillit och förtroende för att kunna ställa mig i "skottgluggen" och kasta fram påståenden, förslag och idéer till allmänt beaktande, vridande och vändande, tittande med lupp och att vara föremål för konstruktiv kritik är så långt ifrån min bekvämlighetszon jag kan komma, MEN skillnaden mellan den jag är idag och den jag var förut är att min rädsla släpper, lite för varje dag.
 
Jag har ju bestämt mig - jag ska växa och jag GÖR det. Ett steg i taget och det känns så coolt!
 
Tacksamhet ♥
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Stallpyssel, ridturer och varma bad är bra mot.....

Publicerad 2015-02-18 06:40:23 i Allmänt,

PMS.. som exempel. Bra mot dåligt humör i största allmänhet skulle jag tro OM inte stallpysslet innefattar krångel och hästen inte gör bakvända saker just den dagen.
 
Igår gick allt iallafall bra och allt skötte sig, nästan som för att hålla sig undan den där morriga gårdsfrun.
 
Nej, SÅ illa är det nog inte men visst finns tecknen där på det där hormontillslaget en gång i månaden. Tänker mycket på kosten i detta fall och inser att det nog är bra om jag tar tag i mitt utflytande med just den biten i mitt liv. Lite för mycket av det goda blir sällan bra och just nu har det nog varit så ett tag. Då är det skönt att veta att jag kan komma tillbaka till vettigare vanor. Faktum är att just PMS:en nästan försvann under tiden jag tränade mer och åt bättre. Finns något att lära där tror jag, åtminstone för mig och min kropp.
 
Dessutom ska det bli tokroligt och jättespännande nästa vecka då jag ska träffa en kostrådgivare! Jag träffade henne på den idéverkstad jag går om verksamhetsidéer och då hon går sin utbildning nu så tar hon emot lite "fall" under utbildningen. Jamen, kan det bli bättre?!
 
Semlan under gårdagen var iallafall paleoinspirerad med socker endast i fyllningen, som inte heller den var av större mängd. Själva bullen var helt fri från gluten och socker. Kul att det finns folk som experimenterar och sedan delar av sig så frikostligt. Bara att plocka det bästa och testa själv! Gillart!
 
Då det var både semeldag och pannkaksdag igår blev det pannkakor till middag åt barnen medan jag och maken åt en het räkgryta. Saga och Jonas hade beställt "morfarpannkakor" och så fick det bli. Morfarpannkakor är väldigt talande för hur barnens morfar var; busig, mjuk, tillåtande, experimentell och mycket kärleksfull. Allt detta blandas ihop till blå pannkakor med smak av vanilj. ♥
 
Idag drar skid-VM igång och tro mig.. bor man i Dalarna missar man inte att det händer, oavsett var man bor!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela