kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

En helg med tankar och prioriteringar

Publicerad 2014-08-31 21:27:14 i Allmänt,

När tiden inte riktigt räcker till, när stressen finns även på våra helgdagar då känner jag att jag liksom loggar ur. Jag vill inte vara med längre.
 
Ibland visar det sig genom att jag bara struntar i allt. Låter allt vara och tänker att "jag gör det sen", och visst fungerar det också förutom att när "sen" inträffar så har jag plötsligt mer än jag mäktar med.
 
Nu inser jag att jag/vi faktiskt måste bestämma oss. Vi behöver bestämma vad som är prio 1 i våra liv. Vad vill vi lägga tid och energi på den tid vi är hemma? Hur ska vår vardag se ut och hur ska vi forma den för att passa våra behov och viljor? Tro mig, det är inte lätt. Inte alls....
 
Jag har min önskan klar för framtiden och jag tycker mig få några tecken. Jag hoppas att min tanke ska föda fler tankar åt samma håll och att jag ska lyckas hålla mitt fokus. Jag fortsätter att önska.
 
Helgen har haft fokus på vedkapning och äpplen. Mustade 6 kassar äpplen igår och det gav 65 liter must! De äpplen vi mustade denna gång var från sorterna Signe Tillisch och Säfstaholm. Visade sig vara en väldigt bra blandning! Nästa gång är det Åkerö som ska mustas och snart ska jag göra äppelmos också! Vissa perioder är sannerligen mer hektiska än andra här hemma.
 
Blev en ridtur idag och Lukas bjöd med granntjejen på en tur så totalt var det 4 hästar med ryttare och även 4 stycken 2 benta + en hund som tog en promenix tillsammans. KUL!
 
Efter turen ägnades det åt lite lekar på gården. Det märks att våra djur är sociala och getterna ÄLSKAR barnen!

Våra senaste kycklingar börjar bli stora och ganska oberoende av mamma nu. Den som är längst upp på bilden hoppas jag verkligen är en höna, den färgen har vi aldrig haft förut. Jättefin!
 
Nu ska den sista äppelmusten tas om hand och sen är det hopp i säng. Imorgon börjar jag på nya jobbet som jag kommer att ha på 50% jämte det gamla. Spännande... och lite skrämmande.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Frihet!

Publicerad 2014-08-27 19:32:56 i Allmänt,

Hittade denna underbara film på youtube och vill dela med mig.
 
Sue Austins ord berörde mig djupt. Att människor inte längre ser henne med samma ögon och talar på samma sätt till henne efter att hon fått sin sjukdom och sin rullstol. Yttre faktorer, samma människa, samma själ. Vilken frustrerande tanke och känsla! Hur ofta upplever vi inte detta i vår vardag genom våra egna handlingar, tidningar, radio, TV och (faktiskt) skolan. Hur ofta önskar jag inte att vi kunde vara totalt fria från denna påverkan och se det som finns innanför istället. Att se någon i ögonen är att se en del av dennes själ.
 
Hon använder sedan det hon kan och det hon lär sig till att skapa, på sitt eget sätt. Ger inte upp och vinner en känsla av sån frihet. Se filmen så förstår ni vad jag menar. Jag lägger henne som en liten fil i mitt mentala bibliotek under avdelningen inspiration, hopp, tro och tillit. Googla om Ni vill veta mer om henne.
 
Vackra underbara människa!
 
 
Så, det var det där hoppet, folks.. tappa det inte!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

.... och de där tankarna kommer.

Publicerad 2014-08-26 21:21:43 i Allmänt,

Jodå, yogan sätter fart.
 
Nu kommer tankarna på hur jag ska lösa det här pusslet. Hur ska jag få ihop det. Hur gör jag det som är bäst för mina barn, min familj... och i förlängningen mig själv. Hur?
 
Jag har ingen lösning - faktiskt. Kanske det är en del av min livsläxa. Att släppa taget. Att bara ge sig hän i tilliten. Är det det som är grejen? Att tro? Att inse att jag har önskningen men inte alltid alla svar och att jag faktiskt inte behöver ha det heller.
 
Jag börjar tro det.
 
Jag har levt mitt liv med den föreställningen att jag är problemlösaren personifierad. Så snart vi stött på någon svårighet ska den analyseras, vändas och vridas på, det ska tas fram förslag till lösningar och sedan ska vi analysera dem ett tag för att sedan välja ut den för stunden bästa och trycka in den, motstånd eller ej, i vårt liv.
 
Ja, ni läser ju själva hur jag gått på. Ibland har det varit bra, faktiskt jättebra, att jag tagit kommando lite och fått saker att hända när allt stått stilla. Ändå, såhär i efterhand, kan jag inte låta bli att undra vad som hänt om jag bara haft förmåga att lugna mig lite, andas och ha tillit och låta lösningen komma TILL mig istället. Undrar hur det blivit då?
 
Så idag försöker jag göra just detta, andas och ha tillit. Inser att det är en spännande, utmanande och inte helt lätt resa jag har framför mig för visst är det så att när något skriker och drar i en så vill man dit. Jag vill hitta lösningen på det som kan lugna mitt inre, få min dröm att gå i uppfyllelse. För om jag bara kunde VETA vad jag vill göra, om jag bara kunde hitta den där lösningen, det där perfekta jobbet, perfekta utbildningen, perfekta yrket... DÅ.
 
Istället får jag andas... önska... drömma.... och ha tillit. Jag vill kunna, jag är på väg.
 
Läser denna godings ord och lär mig, lite mer för varje dag och ett steg i taget. Savvy frun?!
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela