kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Snart helg!!

Publicerad 2013-01-31 21:08:20 i Allmänt,

Sicken tur att det var torsdag idag. Det närmar sig helg och jag behöver det.
 
Går nog inte ut och jobbar extra i helgen, orkar inte. Dessutom behöver vi familjetid - badly! Om en vecka blir jag gräsänka i fem veckor. FEM veckor!! Jösses... undrar hur det ska gå?!
 
Eller... jag vet att det går bra, det måste det ju. Jag har tidigare varit ensam på vardagarna och det funkade. Nu har vi färre hästar och mer lättjobbat med bara shetlandsponnyerna men det kommer säkert snöstormar, kommer bilen att hålla ihop (den som är skruttig redan), är vi friska hela perioden, funkar det med jobbet osv. osv.
 
Det får lov att gå!
 
SÅ, denna helg behöver vi bara vara tillsammans.
 
Roligt, för mitt i dessa funderingar ringer grannen och mamman till en av sönernas bästa kompis och bjuder in oss till middag på lördag eftermiddag. Wow, vad roligt! Såklart sa jag ja! Ska bli jättekul, nu måste jag hitta en bra "gå bort present" också. Undrar vad? Skulle vara kul med något annat än en blomma.....
 
Söndag blir det nog simhallen och utemiddag iallafall, så vi får fira makens födelsedag också, han är ju utomlands när han fyller på riktigt.
 
Har jobbat så mycket nu att jag snart ser i kors. Skönt är att ha dessa små micropauser då man laddar lite, även under arbetstid. Min är en stor kopp kaffe med mjölk då jag varit på plats ett par timmar och fått lite jobb. En liten paus, andas och sen köra på igen. Helt ok!! :o)
 
Nu är det dejt och film med maken och glass!
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari

Läggdax!

Publicerad 2013-01-30 22:37:53 i Allmänt,

Är i hyfsad tid ikväll, har ätit mitt kvällsmål och druckit grönt te, sett på "Mia på Grötö" och skrattat gott. Nu ligger en varm vetekudde och värmer min säng lite lagom varm.
 
Kört mitt rehabprogram och stretchat - nice! Hade önskat mer motion idag, känner mig laddad och VILL så mycket, men idag körde allt ihop sig och det var mer än jag klarade av. En sak i taget, ett steg i taget så kommer jag nog fram sen iallafall.
 
Börjar få in snitsen på min hållning nu, men ibland blir musklerna trötta och jag faller ihop. Men har börjat känna skillnaden och det går ju åt rätt håll! :o)
 
Handlade på vägen hem men såklart hade de inte alla kampanjvaror som jag ville ha så det blir att stanna till på fredag också... suck. Var ju där igår med. Gillar inte detta eviga småhandlande. Handlar nog inte något jag inte behöver men känner att jag egentligen inte har någon lust att dela upp det på massor av småhandlingar istället för en stor. Jag är storhandlare jag. Så storhandlingen blir imorgon, i stan, medan barnen har karate. Blir bra det.
 
Här töar det och allt är is eller slask. Vi skulle behöva en skotork! Fick börja med att fylla skor med tidningspapper när jag kom hem, hänga upp blöta vantar ovanför vedspisen och overaller lite här och var. Hejja våren... men den lär ju inte komma än iallafall, hur mycket jag än längtar. Faktiskt skulle jag nog tycka det var väl märkligt att ha vår i februari, åtminstone där vi bor. Det känns liksom fel. Även om jag i mitt inre skulle njuta.
 
Leriga hagar vill jag däremot inte ha så snälla, inget gegg än!
 
Snart helg å jag längtar. Imorgon har vi en dejt i soffan jag och maken... och jag tror vi bjuder in Ben & Jerry också faktiskt... jo, det gör vi! ;P
 
Hepp, NU är det bingen för mig!
 
 Kanske jag kan hinna lite crosstrainer imorgon - om tidsguden vill mig väl! Håller tummarna!!
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari

Inga sensationer...

Publicerad 2013-01-29 21:13:21 i Allmänt,

Idag har jag verkligen inte presterat på topp. Kom i säng på tok för sent igår, fastnade i ett program om kvinnor i Pakistan (tror jag det var) som utsatts för syraattacker. Jävla skit!! Så otroligt grymt! Jag blir så art.. ångande, rasande arg och vilken maktlöshet. Så underbart att se slag som vinns av dessa kvinnor varje dag, hopp som föds och ett land i förändring. Långsamt men ändå. Människor som hjälper och ger.

Många tårar föll kan jag säga. Att till och med ge sig på barn och ungdomar... finns inte ord!

På jobbfronten intet nytt.. bara att köra på efter bästa förmåga.

Hemma blev det pannkakor. Lite vimsig i skallen för jag glömde äggen i smeten.. ha ha. Tyckte de hade en konstig färg bara... sen kom jag på det. Gick bra ändå, alla åt och smaskade.

Gjorde bovetegaletter åt mig och maken. De var sådär. Helt ok men en lite konstig konsistens, gummiaktig. Fyllde dem med stekt spenat, grillad kyckling, oliver, sparris och annat gott. Ok, men inte mer.

Nu ska jag i säng. Skicka de stora barnen att göra sig i ordning och så får jag soooova. Lovely!!

Ha det gott!
/ Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela