kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Antingen gör man, eller så gör man inte....

Publicerad 2015-05-29 09:00:00 i Allmänt,

Är det inte så i livet. Antingen gör man något, eller så låter man bli. Finns det egenligen några mellanvägar?
 
Jag hörde eller läste något klokt en gång. Någon sa att det inte finns något som heter "försöka". Om man tex. ska ta upp en penna så försöker man inte utan antingen tar man upp den eller så gör man det inte. Solklart.
 
Ändå kan detta vara så svårt. Just det där med försöka. Är det något vi gör för att det ska leda till något konkret, eller är det en av de ursäkter vi använder för att skjuta upp, låta bli, undvika och glömma?
 
Ibland säger jag "jag ska försöka komma ihåg"... men i ärlighetens namn kan jag inte påstå att jag försöker så hårt att komma ihåg något. Antigen kommer jag ihåg eller så gör jag det inte. Jag går inte runt och försöker komma ihåg något - faktiskt. Solklart!
 
 
Det jag önskar mer i livet just nu när det är lite mer hektiskt än vanligt och drivet och min beslutsamhet kräver energi av mig är just detta - att göra. Att inte slingra mig i ursäkter eller "uppskjutarsjuka" utan att hitta min inre vilja som njuter av uppgifterna som ligger framför mig, som peppar mig, motiverar mig med fokuset på belöningen efteråt - att få känna mig helt nöjd med det jag åstadkommit.
 
Jag vet hur det känns och vill känna det igen. Det är en del av mitt driv, att kunna luta mig tillbaka och titta på det jag byggt, målat, städat, satt in i pärmar och organiserat. Känslan av att vara klar och att få klappa mig själv på axeln, ge mig själv en kram och säga - Fan va bra!
 
Nu kör vi, plockar upp pennan och bockar av!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Vi jobbar på....

Publicerad 2015-05-28 07:11:56 i Allmänt,

Fåren har blivit klippta och har äntligen fått komma ut i hagen och äta gräs. SOM de njuter!! Inte blir det sämre av en hel hage full av små solar (maskrosor). Synen är vacker - tycker jag, och att se djuren njuta av sitt fria och naturliga liv gör mig varm i själen.
 
Jag håller som bäst på att bygga kaninhus som ska stå i uteburarna så att kaninerna kan få vara ute dygnet runt i sommar. Snart klar och det känns toppen, om nu bara färgen torkar. Blev inte så lite besviken när jag insåg att grundfärgen fortfarande inte var helt torr en dryg vecka efter målningen. VA??!! Vet inte vad jag gjort för fel men blir det inte bra nu så struntar jag faktiskt i det - jag har bättre saker för mig. Huvudsaken att kaninerna inte blir blöta och kalla, färgen får göra som den vill. Sådeså!
 
Håller även på att göra kaninboxar i ladan intill stallet. Där ska även getterna få ett litet krypinn i vinter. Kommer att bli bra. Även om djuren är utspridda så är jag en sån som vill att allt ska vara praktiskt och genom att hålla dem samlade kring gårdsplanen så underlättas arbetet enormt.
 
Jag och 10-åringen ska göra något riktigt roligt i helgen också. Vårt sätt att roa oss. Rapport kommer!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Nya bebisar i familjen

Publicerad 2015-05-25 20:05:34 i Allmänt,

På hönsbytardagarna för tre veckor sedan köpte vår äldste son avelsägg av rasen Pavlovskaja. Igår kläcktes det 6 stycken av 6 möjliga! Full pott alltså!
 
Om detta nu innebär att jag är "farmor" till de här sötnötterna så känns det helt ok! Ljuvligt!
 

Idag var en sån där mentalt uttröttande dag. En av de mottagningar på lasarettet jag jobbar på håller på att slå igen. På fredag är det vår sista dag och det rensas och packas för fullt. Även om jag vetat om detta under de snart 9 månader jag jobbat där så känns det ändå, rent mentalt. Tröttheten smyger sig på och lite vemod.
 
Maken har lovat att ta hand om "allt" ikväll och för det är jag väldigt, väldigt tacksam. Jag ska duscha och hoppa i säng, tidigt!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela