kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Vilken helg!

Publicerad 2014-04-27 22:35:29 i Allmänt,

Oj, oj, oj.... här händer det grejjer både oplanerat och planerat.
 
Först en rad om det otroliga vädret vi välsignats med. Som vi njuter. Dessa morgon- och kvällspromenader går inte av för hackor. Allt badar i underbart ljus!
 
 
På lördagmorgonen tog jag med Lava på körkurs. Perfekt väder, perfekt sällskap och ett perfekt körpass. Hon fick dessutom prova på att ha draglinor och dra en bräda bakom sig. Himla kul!! Fina pållan, det går framåt.
 
Sen bar det av hemåt för att fixa till sig och duscha av sig hästlukten. In med familjen i bilen, rasta hunden och iväg till Uppsala på äventyr. Det är inte speciellt långt till Uppsala men vi var ivriga att komma fram för utanför Uppsala väntade nämligen barnens kusin på oss. Bara att få träffas - äntligen - är så härligt, det händer inte så väldigt ofta så vi är jätteglada för varje tillfälle vi får tillsammans.
 
Nu skulle vi göra något riktigt häftigt - flyga!! Barnens kusin har gått gymnasieutbildning till pilot och har flygcertifikat. Nu skulle han flyga ihop några timmar innan han börjar en påbyggnadsutbildning och får flyga tvåmotoriga plan. Fatta coolhetsfaktorn här!
 
Eftersom det var ett litet plan så fick vi dela upp oss i två grupper och piloten fick flyga två turer.
Jag och två av killarna var först ut. Här har de fått ansvar för att hjälpa till med tankningen, gissa om de var skärpta och koncentrerade!
 
 
 
 
Första gruppen glada flygare!
 
Cockpit..... som ju hela planets insida bestod av i stort sett. Piloten till vänster och jag till höger.
Vet ni vad? Jag fick styra - i luften!! ..... läskigt - men häftigt.
 
Väldigt litet men väldigt vackert från ovan.
 
 
Mälaren... fantastisk utsikt!
 
... och helt plötsligt flög vi över Skokloster!
 
Uppsala, precis efter att jag släppt spakarna!
 
 
Vi var väldigt omtumlade efter upplevelsen och har nog inte smält allt ännu. Otroligt roligt och häftigt!
De flesta vill göra om det såklart!
 
När vi sen skulle åka hem tyckte jag att bilen lät lite konstigt. Det var ett missljud jag inte kände igen. Inte blev det bättre av att det bara blev högre och högre och när vi hade sådär 5 mil hem så blev det stopp. Då lät det så illa att vi inte vågade fortsätta och av en kompis fick vi veta att det troligen var en drivknut som givit upp.
 
Resan hem som skulle tagit cirka 30 minuter tog istället 7,5 timmar! Puh!
Vi ringde assistans som skulle återkomma efter dubbelkontroller hit och dit. Efter en timme ringde vi upp, då hade de haft fel nummer till min mobil.
 
Efter ytterligare en timme var allt klart med bärgaren men han var på uppdrag och skulle komma inom 1 timme. Efter cirka 1,5 timme kom han fram till oss och sedan bar det av till Sala där vi fick lämna bilen och assistansen hade bokat en taxi åt oss som körde oss de sista milen hem. Vilken resa! Det hade vi inte trott när vi vaknade den morgonen.
 
Ibland får man jobba för att hålla humöret uppe och det måste jag faktiskt säga att vi har gjort. Våra barn var helt fantastiska under den långa väntan. Vi hittade en liten väg där vi kunde invänta bärgaren och där roade sig barnen med att springa runt bilen med tidtagning, vi berättade roliga historier, lyssnade på musik och sjöng knäppa sånger.
 
Väl uppe på bärgaren och i taxin hem så somnade de flesta av oss en stund.
 
Idag var vi ordentligt trötta och utmattade nästan. Alla intryck efter flygningen och att vi kom hem så sent tog ut sin rätt. Maken och Lukas åkte till Enköping på jobb och ridning medan jag och barnen försökte vakna till liv här hemma. Det blev frukost tidigt med maken för mig men brunch i solen för barnen. Inte så tokigt det heller!
 
Idag har det varit trädgårdsfix och städfix i huset. Skönt! Nu är jag på gång och snart ska det sås i landen. Kul!
 
Passade på att rensa ur lite kvarglömda morötter. De var helt fina och kunde användas till djuren!
 
 
 
Blommorna kommer upp en efter en och nu har tulpanerna slagit ut! Löjtnantshjärtat står varmt i solen och har stora klasar som snart slår ut, gullvivorna och vitsipporna blommar på gräsmattan och snart slår häggen ut.
Vår!
 
 
Nu ska här sovas, imorgon ska jag få behandling hos sjukgymnasten och Saga ska äntligen få gå till sin älskade simskola igen. Härligt!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Vill ge dig ett leende idag...

Publicerad 2014-04-24 06:56:20 i Allmänt,

Har just läst några av mina morgonbloggar och jag vill så gärna dela med mig av sådan jag ler av idag...
 
Här kommer ett jätteleende jag fick av Malin Berghagen på hennes blogg .
 
Håll till godo, le och njut av livet, dagen och kärleken.
 
 
 
 
Ha det gott mamis och papis!
/ Ann-Mari

Vila...

Publicerad 2014-04-23 21:45:15 i Allmänt,

Ikväll ska jag bara ta det lugnt.
 
Barnen har blivit klippta här hemma av en kompis. Bra och helt suverän service. Toppen! Så himla snygga de är mina gullungar!
 
Var hos sjukgymnasten idag då min ena skuldra helt kört ihop sig - igen. Musklerna är tokstela och jag har haft rejält ont. Nu gör det ont, ont, ont efter behandling med stötar men hoppas på bättring imorgon.
 
Ikväll ska jag titta på Underbara Clara på TV. Hennes blogg kan ni läsa HÄR .
 
Avslutar såhär fint till alla Ni fina!
 
"You are as beautiful... as you believe yourself to be..." ~~ Margaret M. Painter  ~~ This is not just magical thinking; it's a truth. <3
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela