kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Trötthet

Publicerad 2015-04-28 19:36:54 i Allmänt,

Tröttheten har tagit över för en stund.
 
Hallen är klar, äntligen! Blev jättebra och jag ska helt klart fota och dela med mig. Har upptäckt Pinterest och fått massor av inspiration därifrån. Stångas med problemet skor i vår lilla hall och det får jag nog göra ett tag framöver verkar det som. Många i familjen = många skor.
 
Söndagsridningen på gården lunkar på. Jättekul att få starta upp något och än så länge ganska kravlöst. I helgen var det extra roligt då jag hade två små grupper som red en liten tur och sedan stannade familjerna kvar, grillade korv och fikade på gården. Precis som jag vill ha det.
 
Just nu går mycket tid åt att hålla allt flytande mellan jobb, skola, hem och allt annat som ska göras.
 
Tar mig lite tid till vila en stund. Fika i trädgården bland nyfikna höns som sprätter är en vila för själen. Vår äldsta son och "hans" höna. Han är jätteduktig med djuren och hönsen är "hans" syssla. Nu har vi lånat hem en äggkläckningsmaskin då han ska testa att kläcka fram en kull igen. Höns och kalkoner blir det.
 

Kycklingmamma med sina fina små.
 

 
 
Ha det got!
/Ann-Mari
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Sötisar i vårsolen... och moraltanter som gömmer sig i hörnen!

Publicerad 2015-04-21 06:49:27 i Allmänt,

Nu strålar solen från alla håll och kanter (kan man säga så om en oändlig himmel utan ett enda hörn?!).
 
Hur som helst så blir jag så underbart mjuk och varm när solen kommer fram. Gör vad ni vill, stimma och tjoa barn, passa på när mamma njuter av solen!
 
Angående mitt förra inlägg så slog det mig plötsligt, där jag satt i godan ro med en kaffekopp vid köksbordet, att jag kanske (ve och fasa!) har gått och blivit en moraltant!! Är jag nu en sån där tant som förfasar sig över "ungdomen av idag" och "annat var det när jag var ung" för då var allt ändå så oskyldigt. Är jag sån? Vilka låttexter lyssnade jag själv till? George Michael, Samanta Fox, Madonna... hmmm.
 
Men nog VAR det väl så att det var oskyldigare förr... eller? Moraltanten gömmer sig i hörnen, hoppar fram och hötter med näven. Ser henne framför mig med sprejad lugg, pingvinärmar och walkman med Salt n' pepa.
 
Men faktiskt. Jag kan ändå sakna den tiden när man kunde höra saker som fick en att haja till och det VAR ändå rätt oskyldigt. Med dagens mått mätt.
 
 
Igår blev det en ridtur för Saga och Lukas och jag promenerade bredvid. Härligt! Annars är det mest målning som gäller. Snart klart!! Det blir iallafall klart den här veckan vilket ska bli otroligt skönt. Nu börjar mitt huvud säga ifrån till färglukt och jag får huvudvärk nästa så snart jag öppnat burken. Dags att avsluta projektet snabbt alltså.
 
Märks att jag jobbat intensivt med detta och tränat lite på sistone. Axlarna värker och är uppe under öronen någonstans. Ont, ont, ont...
 
På gården försöker jag nu para hane och hona kanin, får hoppas att det lyckas. På loftet hade en av hönsen lagt sig att ruva och visst blev det kycklingar. Hon är nu mamma till 9 fina pipisar. Lycka!!
 
 

Olle är "herre på täppan" på klätterställningen och balansbrädan!
 
Nu dags för lite morgonkaffe och livsreflektion, uppenbarligen en bra start på dagen känns det som.
 
.... och ja, just det. Jag har fått nytt jobb!!! Tänka sig att jag faktiskt fick jobbet jag sökte och efter mycket vånda, lätt ångest, nervositet men stor glädje, tackade jag JA!
 
I augusti börjar jag och ska jobba ungefär med det jag gör nu men ändå lite mer åt det håll jag önskat en tid. Jag går dessutom ner i tid och kommer att jobba 75%. Nu tänker vi framåt - uppåt!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Detta med språket - jag vänjer mig aldrig!!

Publicerad 2015-04-17 09:44:36 i Allmänt,

Alltså, när jag nu varit inne lite på detta med språket kan jag lika gärna göra en "återvinning" av en gammal bloggtext som handlade om sångtexter. Nu är vi där igen.
 
Finns en låt som spelas rätt frekvent just nu som jag tycker har ett fantastiskt gung och jag blir glad i hela kroppen av den. Vill höja volymen och bara dansa loss och sjunga med. Tills jag hörde vad de sjöng.
 
Men hallå!!! Alltså, jag gjorde helt om - marsch - sänkte volymen och skämdes lite.
 
Jag är varken pryd eller speciellt blyg när det gäller snack om kön, sex och samlevnad men alltså, det finns ju gränser!! Tycker jag. Nu skriver jag inte ens å mina barns vägnar utan mina egna. Det finns gränser för vad jag vill sjunga med i för låttexter för jag tycker inte att det är ok, för mig. Min moral och etik stannar långt, långt innan man kommer i närheten av den texten. Jösses!
 
Tänker inte ens citera texten i bloggen utan låter Er lyssna eller googla på dess lyrics själva.
 
Men vad anser ni om Notorious B.I.Gs låt "Want that old thing back"?
 
Känner mig lite ledsen. För mig är den en perfekt "städa huset som en galning och jag behöver ny energi"-låt.
 
 Får ladda med en annan låt helt enkelt. Bjuder Er på den här istället. Handlar ju om samma kroppsdelar men på ett helt, helt, helt, helt, helt annat sätt. Den här tycker jag faktiskt är helt ok. Vet att den har fått olika reaktioner men i vårt hushåll är den helt tillåten och har man svårt att få upp tonåringar ur sängen på morgonen kan jag tipsa om att den här sätter fart på tonårsben!!
 
https://www.youtube.com/watch?v=4AWRwd6NlXA
 
(hade önskat att det där visningsfönstret fungerade, men nu gjorde det inte det)
 
Min hallmålning fortsätter och jag laddar låtlistan med musik fylld med energi!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela