kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Vill bara sova...

Publicerad 2014-02-27 21:22:33 i Allmänt,

Gaaahhhh. Känner mig så trött men det är inte det lättaste att få till lugna stunder i det här huset kan jag säga. Förkylda barn innebär INTE att barnen ligger still och vilar, eller ens är särskilt trötta. Undrar om jag fått allt sånt och de fått energin, det verkar så.
 
Uppe hyfsat tidigt imorse men jag fick ändå sova nästan 8 timmar. Fatta!! DET är vardagslyx för mig. Otroligt skönt. Tog en morgonpromenad med hunden men var riktigt orkeslös på hemvägen. Fick tillbaka lite gnista efter frukosten och tog det lugnt på morgonen och förmiddagen.
 
Saga fick ha en kompis hos sig några timmar för att de båda skulle få leka av sig efter var sina sjukdagar och långtråkigt hemma. Full fart alltså och jag gjorde leklera x 3 åt dem så bordet blev fullt av lerasaker och barn ett tag. Lunchade lite och sen fikade de lite glass.
 
Hittade en kladdkaka i ugnen som på något sätt hamnat där... jag?? Ehhhh... näääää... eller JOOOOO!! ;D
Jag har hållit mig sockerfri i två veckor nu men idag riktigt längtade jag efter en kladdkaka och då fick det bli så. Åt mina bitar och nu är jag nöjd. Nu är det sockerfritt ett tag igen. Känns helt ok.
 
Kom att tänka på detta med sångtexter när jag nu gått hemma och lyssnat på radio. Ibland stannar jag upp mitt i dansen till en svängig låt och lyssnar och känner att - Hallå! VAD är det jag HÖR egentligen?! Blir nästan mörkrädd!
 
Så tänker jag ett varv till och känner att frågorna kommer. Är det verkligen ok att våra barn lyssnar på låtar där tjejjen sjunger att det är ok att killen ska göra vad han vill med hennes kropp? Han kan inte få hennes sinne men "gör vad du vill med min kropp"... my god! Eller att tjejjer kallas för bitch (och värre!) i låtarna, att folk ska skjutas och att tjejjer ska slås? Gillar vi sånt verkligen? Misstolkar jag texterna, eller...?
 
Blir inte så lite trött emellanåt när jag kommer på mig själv med att gilla en låt för svänget, rytmen och melodin men när jag lyssnar på texten så är det bara SKIT. Faktiskt, rent skit! Kan man inte längre skriva vettiga låttexter som faktiskt BETYDER något? Är det så svårt?! Radiostationer och konsumenter går sen på det hela när "stora" artrister producerar sånt och köper det, sväljer med hull och hår och så har allt lyckats. Producera dåligt skrivna låtar med en svängig melodi och tjäna grova pengar. Musikvideos är ju nästan snäppet värre för då kläs allt detta in med påklädda killar och mer än lättklädda tjejjer, i vissa fall mer lika porrfilmer och som jag definitivt inte vill att mina yngsta ska se. Varför ska dessa ojämnlika könsroller alltid förstärkas, jag blir så trött. Gaaaah. Frustration!
 
Älskar däremot artister som tänker till lite, som ser sitt muciserande som något de gör med inspiration och eftertanke. Att de gör det av kärlek till musiken och att de vill förmedla något. Jag har svårt att tänka mig att vissa artister verkligen ser det som sitt kall att förmedla en text som går ut på att förstärka fördomar, könsroller och ett riktigt dåligt språk.
 
Kanske är jag gammaldags och tråkig men jag tycker det är en trist utveckling.
 
Hur som helst har dagen idag varit hyfsat bra tycker jag. Har fixat lite paleobröd åt mig själv, barnen fick mat och slapp svälta, jag kunde sitta ner emellanåt och på eftermiddagen blev det film och kladdkaka toppat med en riktigt god middag. Nice.
 
Efter några hundpromenader är jag uppe i ganska många steg på stegräknaren och jag är nöjd. Nu en lugn kväll innan läggdags. Känns bra!
 
Det HÄR längtar jag efter nu :o)
 
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Jobbfunderingar...

Publicerad 2014-02-26 20:43:26 i Allmänt,

Det drar ihop sig till medarbetarsamtal på jobbet och jag funderar hit och dit. Är alldeles för dåligt insatt i detta med löneförhandlingar och hur allt går till. Att jag inte får någon hög lön är jag redan införstådd med och om jag får en löneförhöjning på mer än 300 kr så ska jag vara riktigt nöjd. Så illa är det i Landstinget tyvärr.
 
Tänker i alla fall ta upp frågan om vad jag ska göra för att få en högre lön och vad de har för krav på mig ang. det. Vill också veta vad jag skulle kunna kompetenshöja mig inom, om det är några speciella satsningar framöver eller inte. Jag vill gärna lära mig Officepaketet då vi fått nytt system och jag känner mig som ett stort frågetecken när jag ska jobba i det..
 
Egentligen är jag väldigt ointresserad av det tekniska men faktum är ju att jag behöver visa intresse och vilja om jag ska kunna påverka min lön och min arbetssituation. Kanske är detta vad jag behöver för att någon sorts gnista ska tändas inom mig och att jag ska kunna känna att det känns lite kul igen. Kanske blir det tvärt om...
 
Hur som helst tror jag att det är bra att lära sig nya saker och OM jag skulle få göra det så är det ju bra hur som helst, om inte annat i mitt CV. Mitt fokus ligger på ett jobb som är kul, fredag hela veckan-feeling och ett leende på läpparna när jag kommer dit... eller om jobbet finns hemma, som jag önskar, så har jag ju åtminstone breddat mig och lärt mig något nytt och utveckling pågår ju ständigt och inom allt.
 
Ska bli intressant att se om jag blir glad eller besviken efter mötet men jag har en vecka på mig att jobba upp en positiv attityd och köra affirmationer. ;P
 
 
Bloggen knäppar sig och lägger in jätteavstånd när jag klipper in bilder. Dumt men det får vara så just nu...
 
Hur som helst så går allt framåt och även om jag dippar rejält ibland och tycker att livet bara är kämpigt och att saker och ting är tröttsamma så vet jag att allt rör sig framåt, jag är i ständig förändring och rörelse och i det kan jag bara stilla flyta med när det inte är så kul. Chilla lite, vara lite cool för att sedan snurra upp på en högre frekvens och känna glädje och hopp igen. Livets ups and downs.
 
Idag fick Pinglan komma ut på fältet igen och jag hade med den långa longerlinan. Hon är en riktigt rolig gammal dam och idag fick hon springa lite mer. Trött blev hon såklart men hon gillar det och nu hoppas jag att jag kan hålla igång detta så att hon blir lite smalare till sommaren, vill inte riskera hennes hälsa. Hakuna däremot börjar lägga på sig lite och det behöver hon, hon har verkligen varit som ett spjälstaket och inte heller det är ju speciellt bra. Lava har haft ett hyfsat bra hull men hon får inte bli tjockare nu. Lite mer motion så är hon i fin form till sommaren hon också.
 
Lite knepigt det där med en flock med olika näringsbehov i. Lite kämpigt emellanåt men det brukar gå att klura ut med lite smarta lösningar.
 
Nu ska jag äntligen göra iordning en kopp te, hänga lite tvätt och sen sängen. Imorgon och på fredag är jag hemma med VAB... vår sportlovstradition är ju att bli sjuka och likaså i år......  Barnen har varit hemma med pappa i några dagar nu och det finns ju inte så mycket att hitta på i snöbristen när de dessutom är förkylda. Imorgon ska i alla fall Saga leka med en kompis en liten stund och det är nog bra för att ventilera lite energi, sen blir det lugna puckar med filmtajm skulle jag tro. Om vi är lite friskare så blir det handlingstur på fredag.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 
 

Att skaffa sig ett gott humör..

Publicerad 2014-02-25 07:19:42 i Allmänt,

Ja, HUR i hela världen skaffar man sig ett gott humör som liksom bara är där? Hur blir man en positiv person som ser livet från den ljusa sidan? Kan man befinna sig i den känslan jämt, eller åtminstone oftast? Är det en utopi?
 
Stora frågor som borde kunna besvaras med ett rungande JA men som på något sätt mer blir ett nja..kanske?
 
Jo, jag tror det. Jag behöver verkligen tro det för det är där jag vill vara, den jag vill bli. Jag har alltid varit en realistisk person med fokus på praktiska problemlösningar och lite för lätt till ett lite för realistiskt tänkande som ibland uteslutit det positiva, förmodligen för att skydda mig själv från nederlagets besvikelser.
 
Däremot har jag alltid varit öppen för ett annat tänkande, alternativt om man så önskar kalla det, nyfiken på det man inte alltid kan förklara och egentligen utan svårigheter att acceptera att det finns men ändå svårt att göra det till en del av min egen värld. När jag var yngre var det lättare att släppa in det men nu känner jag att jag fått något sorts tråkigt realistiskt "vuxenfilter" kring hela mystiktänkandet och det gör mig lite ledsen. Jag tror att just mysiken har mycket att ge oss människor, inte för att fly från vår verklighet utan för att göra vår verklighet mer verklig, att kunna blicka inåt och ta vara på hela vårt register, bjuda in vår högra hjärnhalva till dans lite oftare. Win win!
 
Detta är något jag önskar och vill och tar till mig just nu, öppna upp för något du trott inte var möjligt. Se möjligheter istället för problem, se energin istället för bristen på den och att fråga mig själv lite oftare: - Vad skulle kärleken gjort nu?
 
Faktum kvarstår och är obevekligt sant: Det man fokuserar på, det växer. Ett bristtänkande ger brist och ett tänkande kring tillgång det ger tillgång. Öva, öva, öva - mantrat inom mig just nu :o)
 
Lyssnar också mer inåt och när signalen kommer om något jag behöver så lyssnar jag. Sova? Äta? Kramas? Prata? Umgås? Bejakar och är mer tillåtande till att få känna, inte slå undan känslor utan lyfta fram dem och se vad de vill säga mig. Inte utan övning detta måste jag tillägga, helt lätt är det inte men jag har bestämt mig för att ge mig själv en chans till något bättre och jag tar den.
 
Nu en ny dag och förkylning till trots blev det solhälsning imorse. Har sällan hittat något bättre sätt att bjuda in en ny dag på än att yoga. Jag är verkligen ingen yogaexpert utan bara i min lilla nybörjarlinda än men det är så skönt att jag inte vill vara utan den. Än har jag inte börjat med den fysiskt jobbiga yogan utan fördjupar mig i andningen och lugnet, något som gör underverk. Tanken tystnar och jag kan bara vara en stund och känna in mig själv en aning. Skönt ♥
 
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela