kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Valborg är här!

Publicerad 2012-04-30 20:52:53 i Allmänt,

Vilket fint namn det är - Valborg. Hade vi fått en dotter till så kanske...

Här blev ingen brasa i hagen ikväll, det hanns inte med. Brasveden och kvistarna är ju kvar ändå så det får bli en majeld istället. 

Har fortfarande sjukstuga och nu har bacillen satt sitt grepp om barn nr 3. Tycker alltid det är lika trist när barnen är sjuka och önskar att man kunde göra mer för dem. Jag hoppas att bacillerna ger sig av fort och aldrig mer kommer tillbaka!


Trevlig valborg!

/ Ann-Mari

Vilken helg!

Publicerad 2012-04-29 21:49:17 i Allmänt,

Oj vad jag njutit i helgen. Lördagen var till en början ostadig men tog sig till slut riktigt fint med sol och visserligen en del blåst. Fick en fin tur med pållen Vim och sällskap av lillfia. Sol på näsan.

Provade skygglapparna och ett D-ringsbett på Vim som nog inte passade herrn riktigt bra. Han blev nästan än mer tittig och var lite ostyrig. Får bli det "vanliga" huvudlaget nästa gång. Han fick springa en del då energinivån var hög och han behövde turen så väl.


Vissa dagar får man till det och då är det verkligen sådär Lönneberga- och Bullerbyhärligt att bo på landet! Bara att tacka, ta emot och passa på att njuta.

Annars är det ju verkligen HUR mycket som helst att göra. Visserligen är det ju också beroende på hur stora krav man har på sin omgivning och om man som jag tex även har ett odlarintresse. Alltså är ju arbetsinsatsen lite beroende på liksom.... Men jag vill så gärna kunna njuta av att ha åtminstone ETT kaosfritt område här hemma och då är trädgården ett utmärkt sådant. Jag klipper inga gräsmattekanter med sax direkt men i trädgården kan man liksom bara styra till en viss del och är det där hyfsat undanplockat efter dagens lek, krattat efter vinterns härjningar och utan större synliga skräphögar så är jag mer än nöjd.


Jag har en plats under ett av äppelträden där jag ställt den ganska (nuförtiden) avflagnade trädgårdsstolen och ett ännu mer avflagnat gammalt trädgårdsbord. Där sitter jag lite då och då med en kopp kaffe och bara njuter av att ha förmånen att bo där jag bor. Härligt!

Blev även tid för stona att bli borstade och sen ut på tur. Pinglan inventerar borstarna, Lava tränsvänjs och vänjs vid sele så smått.Vissa får man hjälp att ta bort pälsen på! Fåglarna tar tacksamt emot alla lösflygande vinterhår just nu.

Jag känner mig nöjd med att ha dragit ner på hästarna. Det tar sin tid med lönearbete, våra fyra härliga ungar och gården som ska ha sitt där alla projekt väntar på sin tur. Inte bara det lyckliga livet på landet, ibland är det bara rent slit men det är skönt att ha såna här små glädjeämnen i sin närhet!

Trädgårdsarbete blev det också i strålande solsken. Fick resterande rabatter fixade och påbörjade mina odlingslådor där det förhoppningsvis ska gro i sommar. 

Hittade denna övervintrade saken också... tycker inte den verkar riktigt nöjd faktiskt....
 


Som alltid fick jag god hjälp att rensa rabatterna. Hönsen kommer sättande så snart jag tagit bort alla gamla blad från i fjol och jorden blir bar. Det är rätt skön hjälp till en början, när jag sått så får jag skaffa ett litet staket för att hålla dem utanför.
Hann tömköra Vim idag istället för en körtur. Började med skygglapparna men han kändes inte alls nöjd vilket jag fick bekräftat då jag bytte till det vanliga huvudlaget. Han lugnade sig snabbt och gick så fint och samlat. Stona fick smaka det första gräset och de njuter och mumsar. Luktar alltid så gott när man får stå bredvid och känna doften av betat gräs!
En helg summerad i text och bild alltså. Livet på landet med djur och natur. Härligt en härligt solig dag och vissa andra inte lika härlig men jag skulle nog aldrig välja ett annat liv ändå!

Ha det gott!

/ Ann-Mari

Ostadigt

Publicerad 2012-04-27 14:17:36 i Allmänt,

Vädret är lynnigt och det smittar av sig. Jag känner mig i obalans och är otroligt rastlös.

Har haft sjukstuga här och det började med mig som fick nåt magvirus, inte magsjuka men väl magont och otroligt trött. Fortsatte med son nr 3 och därefter med minstingen. De är dock förkylda men har i o f även klagat på magont så man vet ju inte...

Men detta väder... Det är mycket i livet nu och paniktiden har infunnit sig, den tid då jag ska hinna allt på nästan ingen tid alls. Fasen vad frustrerande det är. Det är under denna tid, och i november - februari, som jag önskar mig en stor och luftig lägenhet som är varm och ombonad. Ingen lera, inga dragiga golv, ingen snöskottning och skit - bara najs living. Men det är väl att fly lite väl mycket kanske. Jag älskar våren annars, it's da shit ( i flera bemärkelser då).

Äldste sonen gjorde en heroisk insats häromdagen och jag bugar mig djupt i beundran och kärlek.
You are great!!
Planerar massor för trädgården just nu, ska bli spännande att se om jag lyckas med alla projekt. Energin och orken kommer och går. Först och främst var det ju äppelträden som skulle fixas men då jag upptäckte sjuka träd så lade jag ner all vidare beskärning. Nu inväntar vi experthjälp och hoppas på det bästa.

I trädgårdslandet och i några rabatter och krukor vill jag odla sånt som går att äta och det blir en del bönor, morötter, sallader (såklart), rödbetor, mangold, grönkål, spenat, ev lite potatis, lökar och så en del blommor i blandad kompott. Jag hoppas jag orkar för jag vill verkligen.

Har kommit igång lite med träningen efter sjukan också, kändes otroligt skönt. Kör plankor 4 olika med 12 repetitioner x 3 set. Sen kör jag lite arm/bröst och benträning också, men inte allt på samma dag såklart.
Fantastiskt! Känner mig som en ny människa efter att ha börjat träna och har till och med klippt mig i en hipp frisyr och tonat håret! Wow!!Nu har min lovely familj kommit hem och jag har fått en massa varma kramar! Lillfia är ordentligt förkyld så vi får se hur helgen förlöper. Trist med virus!!

Snart en powerwalk i det ostadiga vädret - energy!


Ha det gott!
/ Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela