kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Först kurs och sedan lite ledigt

Publicerad 2014-11-27 06:39:00 i Allmänt,

Ikväll ska jag på kurs igen. Det är en idéverkstad som startar upp där man har chansen att gå in lite mer på djupet kring sin affärsidé och lära sig mer om att starta eget. Ska bli kul.
 
På söndag ska vi medverka vid julskyltningen tillsammans med getterna. Det blir hästar från en ridskola där och även åsnor från en gård inte så långt från vår som också medverkar. Kände därför att enbart getterna nog blir bra denna gång.
 
Vi har ju även en insamling till Musikhjälpen i P3 denna jul och jag har lagt upp ett eget initiativ så att vi kom med på deras karta. På så sätt kan alla som vill hitta oss och bidra. Jag ska även lägga upp en egen digital insamlingsbössa när det startar upp i december.
 
Jag vill gärna bidra och dra mitt strå till stacken och även om jag inte har mycket pengar att skänka så har jag mig själv och min tid, detta tänkte jag nu använda vid alla arrangemang som vi närvarar vid inför jul. Alla intäkter från ponnyridningen går direkt till musikhjälpen och då har alla naturligtvis chansen att skänka lite extra, när de ändå är där, vilket jag hoppas att de gör.
 
Vill ni veta mer om årets projekt, läs här:
 
 
 
När jag nu fått detta sagt tänkte jag slänga ut en uppmaning till alla Er som läser här och som har en blogg, oavsett storlek, att länka till Musikhjälpen i P3 och bidra till att sprida budskapet. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!
 
 
Imorgon har jag tagit ledigt och jag och Saga ska ha en heldag i en av länets större städer. Vi ska hälsa på en fin vän och shoppa loss lite. Vet inte riktigt vad våra barn äter för raketgödning denna tiden på året men de växer alltid mest på vintern av någon anledning. Dessutom vill tjejjen ha en ny klänning till jul... gärna med lite glitter på!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Det är mycket nu...

Publicerad 2014-11-25 06:47:13 i Allmänt,

Ibland vill jag bara strunta i allt, ta en dag ledigt och göra absolut ingenting, bara ligga på soffan, glo på film, läsa eller annat... bara vara.
 
Den tiden är inte nu. Bara att inse. Nu är att lägga i den där extra växeln som jag vet att jag har någonstans. Att inte stagnera, att inte bli lat eller tappa fart.
 
Låter det stressigt och jobbigt? Det är det till viss del, men jag vet att jag fixar det OM jag går med varsamma steg på stigen. Jag behöver också ta och sätta mig ner en stund och reflektera, låta tankarna stilla sig, att bara vara.
 
Balansen är inte lätt att få till alla gånger, men om man ÄR i det som sker går det lättare
 
Jag har sån tur att jag bor i en kommun som just nu satsar på att bli fler invånare. Det gör att det finns många projekt för dem som vill starta eget och många föreläsningar och kurser i dessa ämne - gratis. Eftersom jag är en sån som funderar på att starta eget och en sån som gillar gratis är det bara att tacka och ta emot och suga i sig kunskapen. MEN det innebär också en hel del kvällar borta från familjen där jag bara kommer hem en liten stund för att äta middag och sedan iväg igen. Det tar energi och är ganska jobbigt, men ändå en kort tid i livet.
 
Så jag kör på, försöker vara där jag är och verkligen vara där och då. Träffar trevliga människor och lär mig saker på köpet. Ganska mycket win win faktiskt!
 
På gården är allt mest lera just nu och det grå vädret gör ingen glad. Vårt projekt med hönshus och kaninboxar går långsamt, långsamt framåt men vi gör det vi kan i tidsbristen.
 
Höns- och kalkonflocken börjar ta den form vi vill ha den och vi slaktade två kalkontuppar i helgen. Skönt faktiskt då de hade kommit i den storleken att de var mest ivägen och skitade ner överallt. Däremot är jag otroligt tacksam över att vi fått ha dem! Ett liv som vi vill leva det tar sin form och även om vi slaktar är tacksamheten och kärleken till djuren och gården stor. Ett liv vi kan stå för.
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Fotografering på gården!

Publicerad 2014-11-17 22:29:42 i Allmänt,

I helgen hann vi med väldigt mycket faktiskt, allt från tuppslakt till gårdsfotografering. Stor bredd i våra sysslor vissa dagar.
 
Nu är vi några tuppar mindre. Stor tacksamhet över att vi haft dem hos oss och stor tacksamhet för att de skänker oss mat på bordet. Helt i linje med hur vi vill leva i framtiden. Vegetariskt är också helt ok! Barnen rynkade lite på näsan men jag vet, av erfarenhet, att de till viss del kommer att vänja sig. Så är det ju, livet på landet.
 
Tog sedan hjälp av en bekants dotter för att fotografera lite här på gården. Resultatet blev toppen tycker jag!
 
 
Inte helt lätt att fota djur på gård i lerigaste november, men jag är väldigt, väldigt nöjd!
Hälsningar
/Ann-Mari
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela