kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Vi har blivit fler!

Publicerad 2014-05-27 21:21:35 i Allmänt,

Åkte till Uppsala efter jobbet idag för att hämta hem Jonas nya små kompisar, gerbilerna.
 
Vi har aldrig haft gerbiler förut så det blir en ny bekantskap. Ska bli jättekul och jag hoppas att de ska trivas hos oss.
 
I övrigt har inte hänt så mycket, det har liksom inte hunnits med.
 
Har en väninna som är fantastiskt kreativ och händig. Hon är min idol när det gäller att snickra och fixa, något som inte är min egen starka sida. Hon peppar mig att göra själv och inte vänta på att någon ska fixa åt mig. Dessutom tipsade hon mig om Pinterest och nu är jag hopplöst fast och idéerna flödar verkligen! Tjoho sommar, här kommer jag och min hammare :o)
 
www.pinterest.com
 
 
 
Nu är det läggdags och jag har på känn att jag kommer att gå loss i drömmar om fantastiska pallkrageskapelser inatt!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Vila

Publicerad 2014-05-26 19:49:52 i Allmänt,

Idag tog vi en tur jag och dottern, skönt och en härlig bukett lilekonvaljer mm. står nu och doftar i köket. Härligt!
 
Efter promenaden tog min ork helt slut och jag tar en paus från allt annat än hundpromenad, en stunds meditation och läsning ikväll. Ska bli skönt.
 
Imorse blev det en hundpromenad i ottan och det var fantastiskt. Jag känner en enorm tacksamhet över att få bo som vi gör och njuta av tillvaron. Även om vintrarna kan vara riktigt hemska så finns alltid tacksamheten här.
 
 
Mina tjejer börjar bli stora nu - båda två! Efter dagens tur finns underbara minnen och vackra sommarsånger då dottern sjöng så fint medan vi gick över ängarna. Oförglömliga ögonblick! ♥
 
 
Saga tappade en tand idag så inatt ska jag spana efter tandfen!
.... och ni föräldrar... den där känslan när man inser att man hällt ut vattenglaset med tanden i slasken... gaaaah! Den återfanns, ordningen återställd och mamman kan hämta sig från ångestattacken. Puh!
 
Nu blir det en promenad med vovven i kvällssolen istället. Hästarna ska tillbaka till vinterhagen inför natten och sen kan jag vila. SOM jag behöver det. Längtar.
 
Till nästa gång ska jag försöka fota mitt senaste projekt, ett tomathus! Jag, som just nu kör på "det jag vill ha det fixar jag själv" och "man tager vad man haver", kan inte lova något flådigt och fantastiskt växthus. Det finns till och med en chans att det kommer att svida lite i ögonen men för mig är det magnifikt såhär långt och OM det dessutom fyller sin uppgift så ska jag offra något fint till gudarna och tacka för hjälpen... för då har jag nog faktiskt fått hjälp. Inte för att nedvärdera mig själv... men någon snickare är jag inte ;P
 
Röstat har jag gjort - absolut! Efter det här valet finns både hopp och förtvivlan känner jag. Hopp därför att jag har en övertygelse om att människor som känner kärlek till varandra ska segra en dag och förtvivlan inför de som inte gör det. Denna bild får bana vägen (bilden funnen på internet).
 
 
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

I'm back!

Publicerad 2014-05-25 20:37:42 i Allmänt,

Det blev ett längre uppehåll än jag tänkt men så har jag valt tid för sömn istället för datorn, skönt det med!
 
Det har varit mycket veckan som varit och kan summeras ungefär såhär:
 
Kalas - sonen 13 år! Hurra!!
Kurs, långa dagar i en stad en bit bort - puh!
Jobb, jobb, jobb både borta och hemma.
Trädgårdsland... fixa, fixa
Handla
Personalfest i en flotte i solen... sååå härligt!
Bortbjudna på "öppet hus-kalas", väldigt trevligt!
Besök på getgården igen, vi var senast i höstas.
Kalas för vår 13-åring tillsammans med släkten!
 
Puh! Nu försöker vi pusta ut och jag ska ta min onda mage med mig ut på motionsrunda i skogen, jagad av myggen.
 
 
Bild från morgonrunda i doften av blommande hägg. Kan nästan inte bli bättre.
 
Första laddningen jordgubbar. Kanske inte så smakrika men jordgubbar är alltid jordgubbar!
 
Äppelträden blommade i början av veckan... nu har de nästan blommat ut. Njutningen är kort men intensiv!
 
 
Tomatskörden är utplanterad! Blev en hel del och många hinkar har gått åt. Några sattes direkt i jordpåsen, väl gödslade och jag tror de ska trivas där också.
 
 
Besök på getgården. Tänk er 75 mjölkgetter komma springande för att få lite gos. Härligt!
 
 
Våra små bebisar som nu bor i vårt kök. Totalt är de 9 st hedemorakycklingar. Om en vecka väntas kalkoner, hoppas att det blir något av de äggen. Spännande!
 
 
Imorgon en ny dag och jag har äntligen börjat känna den där totala avsaknaden av söndagsångest. Tycker det är helt ok att gå till mitt jobb, även om situationen är ansträngd, arbetsbördan hög och stämningen lite tryckt pga. låg bemanning så trivs jag och känner att mitt jobb är meningsfullt. Det är bra att komma dit, helt ok faktiskt och skönt att få gå hem också, där nästa "jobb" väntar. Så nära balans jag kan komma just nu men visst har jag visioner och visst vill jag mer. Jag är bara rätt nöjd just nu och jag vet ju att det är den bästa förutsättningen för att gå vidare - framåt.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela