kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Hemmadag, snöväder och många tankar

Publicerad 2014-01-31 18:53:27 i Allmänt,

Hemma idag också. Försöker komma ikapp med mig själv.
 
Har många tankar och känslor efter gårdagens sorgebesked men också många tankar kring utveckling och det som sker inom mig. Känns som om jag håller på att komma ikapp lite. Skulle vilja pausa lite och bara få läsa, tänka, känna, ta till mig men barn ska tas om hand, huset ska ha sitt, djuren sitt och ofta är det ju så att jag får komma i sista hand. Ger mig själv några timmar när jag ändå är här och kurerar mig så kanske jag kan helas lite på insidan också.
 
"The Secret" gav  mycket styrka till något jag redan visste och det har landat gott i magen. Jag har också en förvissning om min egen styrka, behöver bara hitta den igen.. och igen... och igen... befästa nya tankesätt och handlingar. Känner att jag är på gång, det ligger där mitt framför mig och bara väntar. Härlig känsla.
 
Pratade med mina barn om detta med sorg igår då de är berörda av det genom skolan nu. De har pratat mycket om det som hänt och hur barnen nu ska förhålla sig till sin kamrat. Känns skönt att de är engagerade. Det är ju ibland svårt med stora känslor när man är ung. Stora känslor som vill ut men som kanske inte alltid passar. Tipsade om att ingen kan hindra dem från att låta känslorna ta form i tankar. Att sända tankar till andra tror jag är något som gått lite förlorat. Att tänka kärleksfulla tankar om någon tar sig form någonstans för den personen, på något sätt. Jag är helt övertygad om det. Så varje dag kommer jag att öva mig i att sända kärleksfulla tankar till människor som står mig nära på ett eller annat sätt. Faktum är att mina tankar även gör nytta för de personer jag har svårt för att umgås med också. Så länge jag omvandlar mina känslor och tankar till något mer positivt så kommer det till nytta. Testa!
 
Igår hände förresten något stort här hemma, riktigt stort! Saga läste en bok för första gången!
Jag skulle läsa gonattsaga för henne och eftersom det var en relativt enkel text uppdelat i två stycken där den övre var en längre mening och den undre bara en enkel mening så bad jag henne läsa den undre medan jag läste den övre. Sagt och gjort ... och som hon gjorde det. Tror hon blev förvånad själv först faktiskt men när hon förstod att hon faktiskt fixade det så riktigt såg jag hur hon växte och blev så otroligt stolt över sig själv. Hon kunde! Sen skulle hon läsa för pappa också såklart men nu skulle hon läsa ALLT. Hann nästan igenom hela boken då orken tröt och vi bestämde oss för att ta resten en annan dag. Vår tjej kan läsa böcker nu. Att få ta del av allt sånt här är så coolt och så stort. ♥
 
Idag faller det snö i mängd, mest på tvären. Önskar att detta är sista snön för vintern faktiskt, men det kanske är ett önsketänkande om något. Har sagt det förut och säger det igen, jag vill INTE hindra ekosystemets naturliga förlopp men åååååh så jobbigt det känns med den kalla årstiden. Boostar mig med massor av tankar på vårtecken och känslan av en solig morgon med fågelkvitter och fläckar med bortsmält snö och framträdande gräs på gräsmattan. Ljuva känsla!
 
Tills dess får det bli happy feelings i form av musik, god mat, härliga familjen och trevliga böcker. 

Monday Motivation - Sunny Days

 
Mitt humör har vänt och det känns underbart. Vänder blad, låter den kokong jag har omkring mig få utvecklas med kraft inifrån för att snart, snart veckla ut fjärilsvingarna och flyga iväg. Japp, känner det, tänker det, ser det hända. Love it.
 
Here I go!
 
butterfly_76886531
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 
 
 
 
 

Ett ljus har slocknat....

Publicerad 2014-01-30 16:17:42 i Allmänt,

Fick idag reda på att ett ljus i vår by har slocknat. En fint liv är till ända och känslorna kommer och går.
Berörd är bara början av denna bearbetning och även om vi alla visste vad som skulle hända så är vi ändå aldrig förberedda när stunden är inne och personen är borta. Ljuset må ha slocknat men minnet finns kvar.
 
Personen lämnar en familj bakom sig, hon gick allt för ung i sjukdomen vi ryser när vi hör, som vi helst inte nämner vid namn. I min ålder med barn och man. Hon lämnar däremot också massor av fina minnen efter sig som sitter som små ljus i oss alla. Hon har berört oss och det har varit en ära att få känna henne.
 
Tack!
 
Spenderade dagen annars åt att försöka kurera mig, drack en massa te och tog det lugnt.
Hade ju hittat filmen "The Secret" på internet och såg den i ett sträck. Kunde inte slita mig och den tog tag i mig, skakade om och gjorde mig otroligt glad, hoppfull, lite sorgsen men - vilken känsla! Så mycket som jag känt genom åren fick sin förklaring, att jag alltid haft känslan i mig.... vetat inom mig hur det ligger till men inte hittat verktygen.
 
Nu vet jag och ja, jag tror. Jag har genom åren så många bevis på att detta fungerar att jag inte kan räkna alla. För att inte tala om alla de exempel på extraordinära insatser från människor som haft de sämsta förutsättningar men med en obeskrivlig beslutsamhet tagit sig vidare i livet till oanade höjder. Jo, jag tror.
 
Det är framåt som gäller. Det är i kärlek och ljus och det är i förhoppning, tro och förtröstan.
 
Så sant, så sant.... och när jag bad om den så kom den. Tänkte tillbaka på rätt tuffa år och viss har jag fått hjälp. Häftig känsla när jag väl insett det. Hur coolt som helst faktiskt.
 
 
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 
 

Virushärd!

Publicerad 2014-01-29 21:07:01 i Allmänt,

Jo, har nog kunnat räknas som virushärd ett par veckor tillbaka men nu tog de över och slog ut kroppen.
 
Tänkte igår att jag skulle jobba om jag bara tog mig upp och det kändes hyfsat. När jag vaknade var jag trött och hela kroppen skrek - Stanna i sängen! Men nej, såklart fixade jag frukost, duschade och gjorde mig iordning... medan hela min intuitiva känsla faktiskt pratade så högt att jag hörde den och lyssnade. Sen började jag dividera med mig själv om att åka, stanna ett tag och sen åka hem... men nej, min inre röst var bestämd.
 
Fick inte i mig speciellt mycket frukost och till slut kom jag underfund med att jag så länge velat ha en hörbar kommunikation med mitt inre, min inre röst, och så nu när jag får det så tydligt så stänger jag av.
 
Kände mig som häxan surtant som hötter med fingret åt mig själv.. nä nä nä nä! Så jag stannade hemma....
 
Har faktiskt vilat en hel del idag och såg på en film med många skratt. Inte alltid rumsrena ord men helt hysteriskt rolig emellanåt. I alla fall min humor och jag gillar Sandra Bullock också ;o)
 
Här kommer ett smakprov om ni inte redan sett den...
 
 
Imorgon en ny dag och förmodligen en sjukdag till.... nu lite tv och massor av te.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela