kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Gott Nytt År

Publicerad 2014-12-31 10:24:09 i Allmänt,

Jag önskar Er ett Gott Nytt År.
 
Må Era grå hår bli fler och Era leenden bredare
Må Er stig kantas av lycka, hälsa, upplevelser och erfarenheter
Må inte allt bli lätt för jag vill att Ni ska utmanas, må Ni däremot känna lättnad
 
Må Er bil hålla i evig tid och taket på Ert hus vara stabilt och inte läcka
Må vi alla omfattas av bra och gärna låga räntor och stabil ekonomi
 
Må lyckans lykta rikta sitt sken mot oss alla och må vi skratta oss till långa liv
Må vi alla få känna att vi duger precis som vi är och älska oss själva
Må vår utveckling bli den vi önskar, eller åtminstone den vi behöver
Må vi aldrig, aldrig, aldrig sluta drömma och njuta av fantasi och kreativitet
 
Må vi få värma oss tillsammans med andra i ömsesidig ovillkorlig kärlek
Må vi uppleva gemenskap, solidaritet och trygghet, må de som inte har  - få
Må vi vara kloka nog att njuta av livet vi lever, här och nu
Må vi inse att vi alla är unika och vackra och att vi är starka tillsammans
 
Må nästa år och nästa och nästa bli våra allra bästa år
och må vi aldrig glömma att vi tillsammans kan övervinna allt!
 
 
 
 
Kram och Gott Nytt År!
/Ann-Mari

Lite julpaus...

Publicerad 2014-12-29 06:44:42 i Allmänt,

Det blev lite julpaus i bloggandet nu. Julen har varit väldigt lugn och det har varit skönt att bara kunna slappna av och bara vara lite. Vi har mått gott tillsammans i familjen och njutit av sovmornar och god mat.
 
Idag är det jobb igen men sedan är jag långledig. Väldigt skönt.
 
Sen är det ju så att jag faktiskt jobbat lite på min "lediga" tid också, men jobbat åt mig själv. Verksamheten på gården har haft vinterpremiär kan man säga och jag har haft två "Miniläger" med härliga barn och deras föräldrar. Det är små grupper om tre eller fyra barn som kommit och hälsat på djuren, pysslat med ponnyerna, ridit en sväng, grillat korv och gått en klurig skattjakt som avslutning. Jättekul!
 
Som med allt annat nytt så lär jag mig allt eftersom  och för varje läger läggs ytterligare "kom ihåg" till listan men det är kul och känns bara bra. Jag dömer mig själv förvånansvärt lite och gillar läget. Deltagarna har varit glada och nöjda när de åkt hem och på första lägret hade jag en god vän som deltagare, tillsammans med hennes två barn och då får man ju bra feedback. Verkligen upplyftande!
 
Dessvärre hade vi lite otur med vädret och termometern visade runt -13 grader första dagen och -16 grader andra dagen. Men barnen kom och vi gjorde det bästa av situationen. En uppvärmd sadelkammare och en varm brasa ute gav god värme och lägren var avsiktligt enbart några timmar långa då kylan tar ut sin rätt. Nu har jag minst ett läger kvar innan jullovet är slut och jag ser verkligen fram emot det!
 
Företagsplanerna kommer närmare och jag är lite pirrig faktiskt! Mycket jobb återstår och många små hinder att klura ut en väg över eller förbi men ändå, jag är igång.
 
Idag är det jobb och sedan lite ärenden innan jag åker hem. De tre yngsta barnen är hos sina farbröder i storstan och äldsta tonåringen hemma  med oss, eller mest på sitt rum, men ändå. Bra sällskap när han kommer ner och umgås en stund och god hjälp med  djuren.
 
Ser fram emot ett nytt år och vad det kan innebära!
 
2014... Please be good.
 
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

God Jul!

Publicerad 2014-12-23 21:01:21 i Allmänt,

Nu pysslas det med det sista i huset. Granen är på plats, godiset är klart, maten som förbereds dagen innan är också klar, städningen är nästan helt klar, sängarna renbäddade, hos djuren är det rent och fint, första tallriken till tomten är på väg ut i stallet OCH den första snön har kommit!
 
Ja, jag tror faktiskt att vi fått julstämning i huset.
 
Dessvärre har Saga feber och är lite hängig men vi pytsar i Alvedon då och då för att dämpa öronvärken som hänger ihop med förkylningen. Imorgon hoppas jag att hon är lite bättre.
 
Tog en promenad med alla killar och alla hästar + hund idag och det var så skönt att komma ut i solskenet en stund, det har varit lite för mycket innesittande ett tag nu.
 
Hoppas att Ni alla får en underbar jul!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 
 
 

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela