kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Måndag

Publicerad 2012-10-29 22:43:36 i Allmänt,

 
Puh... vilken måndag!
 
Här kom andra laddningen snö med besked!! Vilket snöfall! Vet inte hur mycket det blev egentligen men sidådär 1 dm på sina ställen skulle jag tro. Det är alltid ovant att ta sig fram på moddiga och hala vägar.. men man vänjer sig.
 
Jonas hade fixat lite snöskulpturer här hemma. Den enda av de två hemmavarande barn som ville gå ut idag. Äldste sonen vägrar.. tonåring!
 
Så blev vi av med två av årets kycklingar också. Trist. Det finns något virus som tar några djur varje år och som, vad jag har förstått, inte är alltför ovanligt. Men trist är det iallafall.
 
Måndagen på jobbet var ganska kaotiskt. Blir så trött i huvudet av allt sånt. Springa hit och dit, fixa här och där och försöka prestera något också. Puh. Ska bli skönt att vara lite ledig i veckan.
 
Träning blev det också ta mig tusan!! Blev ett helkropp styrka idag med mycket låg motivation och energi. Det tar på krafterna att INTE träna i ett par dagar. Förkylningsviruset verkar ha dragit vidare och nöjd är jag med det. Nu kör jag!! Har bestämt att ta en månad coaching till, sen kör jag på egen  hand en tid igen. Blir nog bra. Jag är nöjd med coachen och det är riktigt skoj och bekvämt att bara göra som man blir tillsagd, lita på proffsen :o)
 
Imorgon är det hästdag och de små pållarna ska få flytta hemifrån en tid. Vi behöver ordna med platserna här hemma så Karinas fodervärd upplåter lite plats åt dem så länge. Sen får de såklart flytta hem igen.
 
Nu lockar sängen... zzzzz
 
Fullmåne... men den ser ju inte speciellt skrämmande eller stor ut på den här bilden... likväl är det den som lyser ovanför vår gård :o)
 
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari
 

Nya utmaningar!

Publicerad 2012-10-28 19:44:31 i Allmänt,

Känner att fokus har skiftats lite och undrar hur det här ska gå.
 
Har inte tränat på ett tag nu då jag kände av ett förkylningsvirus. Verkar som om det håller på att ge sig av och glad är jag för det! Träningstajm igen alltså. Ikväll blir det plankor, imorgon kör jag!
 
Igårkväll (natt) fick vi hem Sunes halvbröder. Släppte ut dem tillsammans idag. De är så olika men så fina allihop. Kan knappt fatta att vi nu har hagen full med quarterhästar. Nåja, de är ju INTE våra utan ska ridas till/ridas in för försäljning. EN av dem ska stanna dock. Ska bli spännande att se hur denna tid förlöper och hur jag ska kuna fokusera på allt från jobb till tränning och hästar. EN av pållarna är min favorit. Har alltid varit och kanske kommer han att förbli det. Vi får se. Jag har aldrig ridit honom men jag SKA. Det är nog min nya utmaning rent mentalt, att våga hoppa upp på en häst igen. Våga rida och våga bara hänga med.
 
Jag har ju lite svårt att inte bli för fokuserad på EN sak, nu vill jag fortfarande träna men även träna mig själv och en häst. Spännande och skrämmande på samma gång.
 
I helgen i övrigt har det varit kompislek för lillfia, gårdsstädning för mig och bara vara för resten av barnen. Maken har jobbat men idag var han hemma och vi kunde ha lite lugnt tillsammans hela familjen. Skönt!!
 
Helgen i bilder:
 
 
På väg ut i kylan... brrr..... men en kram värmer alltid!
 
 
Kaningos. Han fann sig med att få gunga också det lilla trollet.
 
 
Även de äldre kom ut i solen en stund.... det var lite lek och lite djurpyssel ;o)
 
 
Mys även för mig och pållan.
 
Stalljobb såklart... puh!
 
 
Hi hi ... idag var jag och lillfia och red på fina Karina som nu är utlånad. Mysigt tyckte vi alla tre!
 
 
Sunes halvbröder är här!
 
 
Rimfrost imorse!
 
 
Idag blev det korvgrillning till lunch. Mycket poppis och ett välkommet avbrott i allt jobb. Mmmmm!
 
 
Gjort höst i trädgårdslandet. Tappade verkligen all inspiration på slutet så det var en del att ta reda på. Hoppas på bättre uthållighet nästa år :o)
 
 
Skörden! Nu blir kaninerna glada :o)
 
 
Imorgon börjar höstlovet på riktigt har barnen sagt. Själv ska jag ju jobba i hela två dagar nästa vecka. Puh... HUR ska jag klara det??!! ;P
 
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 

Fullt ös... medvetslös

Publicerad 2012-10-25 20:22:24 i Allmänt,

 
Ungefär så känns det nu. Veckan har varit otroligt intensiv med byte av journalsystemet och jag är trött. Riktigt, riktigt trött.
 
Inte blev det bättre av att jag har ett förkylningsvirus i kroppen... bläk!! Jag skulle ju träna ikväll. Min nya kettlebells behöver luftas och musklerna jobba. Jag ville ju. Nu går det inte. Är så trött att jag känner mig halvt... ja, medvetslös.
 
Imorgon är det fredag och den är SÅ välkommen. Helgen innebär gårdsjobb och klädpyssel. Dags att förbereda sig ordentligt inför vintern. Jag har plockat fram det mesta men det ska ändå kollas över vantar osv. Den första snön föll hos oss ikväll och snart står det inte på förrän det är vitt på marken. Jag är aldrig redo.... bara fryser. Ush.
 
Lillprins bus var till tandläkaren idag. Duktiga han fixade allt utan bedövning. Var ju inget stort ingrepp men det är ju som det är med alla slangar och annat grejs i mun. Gick strålande. Duktiga han!
 
Nu ska sängen bäddas och jag ska ta en dusch. Sen blir det nog lite Ben & Jerry innan läggdags. Tror jag behöver det ikväll...
 
Lite bilder:
 
Hösten är bara för underbar ibland. Var tvungen att stanna och föreviga härligheten.
 
 
Undrar om detta är ett bra resultat... har ingen aning... det var ett jobbigt pass men jag är laddad till nästa gång :o)
 
 
Uppladdning på jobbet. Ibland behövs en pepparkaka ;o)
 
 
NU ska jag bädda, sen är det snart gonatt!
 
 
Ha det gott!
 
/ Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela