kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Härligt solig dag!

Publicerad 2015-01-25 21:00:21 i Allmänt,

Idag har vi varit ute och njutit av vädret. Grillat korv och marshmallows tillsammans med kaffe och varm choklad. Vilken härlig dag!
 
Har inte så mycket att tillägga just nu mer än att vi har fullt upp, förkylningen håller i sig och att det rullar på.
 
 
Jag sprang fram en bit för att kunna ta bilden men getterna är ju väldigt sugna på att vara där jag är... syns det att de får kämpa lite för att hålla dem... ha ha, härliga killar - allihop!
 
Vi har fått en hel del snö nu och det känns faktiskt helt ok, vitt och rent och barnen har hur kul som  helst!
 
Imorgon är det jobbardag + att två av hästarna ska till tandläkaren för kontroll och på kvällen ska jag förmodligen till föreläsning om företagande.
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Motivationsträning

Publicerad 2015-01-23 06:41:05 i Allmänt,

Ja, det är väl det jag ägnar mig åt just nu - motivationsträning.
 
Inne på tredje veckan med förkylning som inte släppt. Hamnat i ett sånt där läge där det först varken gick framåt eller bakåt, sedan sakta framåt bara för att nu gå sakta bakåt istället. Gaaaah! Frustrerande.
 
Ögoninflammationen har kommit tillbaka och jag känner mig allt annat än piggelin just nu.
 
Ska ta mig igenom den här jobbardagen för att sedan åka och storhandla, handla lite tights åt dottern och mat åt kaninerna. Sedan hem till ett hus som förhoppningsvis, med familjens hjälp, är renare än förut, äta god middag, pyssla med hästar och sedan däcka i soffan. Känns helt ok med ett sånt avslut. Får se om planen håller, det vet jag ju aldrig men får helt enkelt lov att ta mig igenom det.
 
Här på gården står allt ganska stilla just nu men vi fortsätter att pyssla så smått. I helgen är det främst tuppslakt som står på schemat för nu är det alldeles för många och hönsen mår inte bra av det. Ska faktiskt bli väldigt skönt när det är klart, men innan dess är det såklart alltid dubbla känslor. Våra tuppar är dessutom så fina i år varav en är en "ullig" sort som inte har "vanliga" fjädrar utan det ser mer ut som päls. Ska verkligen försöka komma ihåg att fota honom.
 
Nu tar jag de där djupa, stärkande andetagen och kör på.
 
Vill också efterlysa tips på filmer. Allt av intresse. Familjefilmer för äldre och yngre barn, romantiska, äventyrsfilmer, action, feelgood - allt!
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Nya friska tag

Publicerad 2015-01-20 20:28:15 i Allmänt,

Idag har jag verkligen fått mig en lektion i att fokusera på mitt eget och inte dras med i andras negativa spiraler. Oj, oj...  En del orättvisa har det också blivit men samma där. Finns massor av läxor att lära, varje dag och av en massa olika människor som kommer in som lärare i ens liv. Ibland stannar de länge och situationer upprepar sig tills man en dag inser och ändrar beteende, ibland stannar de bara korta stunder men ger så mycket under tiden. På gott och på ont.
 
Mitt humör har vänt och jag fokuserar framåt med blick som en blandning av terminator och en tiger på jakt. Motton som: "Allt jag vill ha är mitt" och "Allt jag fokuserar på och känslomässigt är inställd på, kommer att komma till mig - på ett eller annat sätt", snurrar på repeat i huvudet.
 
Livet är ju nu och jag vill så otroligt gärna leva det NU och inte ångra mig senare.
 
Fina pållarna i hagen ger massor av härlig kraft. Här ses min vackra flicka Lava. Nu är hon 5 år och född precis bortom granen bakom henne.
 

 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela