kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Lördagsfix!

Publicerad 2013-08-31 14:38:27 i Allmänt,

Skönt med fredag igår och feelingen kom ju ändå, skönt... tänk om den aldrig skulle kommit tillbaka!! HU!
 
Tog en fikamellis med maken när jag kom hem och lyssnade på barnens berättelser om skogsrövarkampen och allt de varit med om. Roligt!! Barnen lekte med kompisar en stund och jag passade på att ta en långtur med hästen. Fick tips om en bra väg att rida och det var den! Blev en lång skogsgalopp som gav en sån energikick och en helt underbar känsla att jag får ett leende på läpparna så fort jag tänker tillbaka.
 
På väg hem red vi förbi skogsrövarnas läger... eller resterna av det :o)
 
 
Efter att ha träffat hästar jag inte har haft förtroende för och där det varit mycket maktkamp hade jag svårt att tro att denna känsla skulle dyka upp. Att rätt häst skulle infinna sig i mitt liv igen. Men nu har han det. Emerson har lagat mig och jag har återfått tron på att jag kan och jag får återigen dessa härliga känslor som ridningen kan ge när allt stämmer, om det så är i dressyrträningen eller på skogsturen. Jag njuter.
 
 
 
Vi har en kort tid kvar tillsammans men så fick jag höra att en kund till maken är tillfrågad om att låna Emerson. Är det ödet eller ett sammanträffande då min plan för framtiden var att åka till denna kund då och då för att fortsätta rida och då låna hennes hästar. Ni kan tro att jag hoppas på att det är just där han hamnar, då får jag ju träffa honom igen!
 
Tittade på en film med barnen på kvällen medan maken och äldste sonen var ute och jagade rådjur. Tyvärr blev det inget denna gång....
 
Senare på kvällen ville maken och de äldre barnen se Terminator... suck. Jag var trött redan innan men lånade Jonas surfplatta och försökte se en annan film under tiden. Gick inget bra... jag somnade efter halva. :o) Ibland är det helt klart en nackdel att ha ett litet hus då vårt sovrum är i vardagsrummet EFTER att alla gått och lagt sig...
 
Idag en ny dag och vi hade en ganska lugn och lite sen frukost. Jag red Emerson lite till men då han har blivit lite öm i ryggen av sin sadel så blev det bara ett kort pass då han fick jobba med magen och aktivera sig bakifrån och fram. Gick ganska bra med hjälp av maken ridläraren :o) Väl tillbaka fick han en djupmassage, liniment och ett täcke. Hoppas på bättring.
 
Nu ska jag börja fixa inomhus med hyllor som ska bort och några som ska fram, hit och dit och fixa och trixa. Blir ett pussel som jag hoppas går ihop. Planen är att vara klar imorgon kväll :o)
 
Ibland känner jag att jag kan bli riktigt insprierad av inredningsbloggar. Inte jätteofta men det finns några.
En av dessa är Persiljas blogg. Hon är personlig, rolig, originell och har en härlig känsla för färg som jag önskar att jag själv kunde ha. Tycker mest att mitt pysslande med färger blir ganska platt. Jag hittar hem hos Persilja, hoppas fler gör det :o)
 
NU ska jag sätta igång. En av sönerna har tråkigt = ett guldläge att få hjälp!! ;o)
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 
 
 
 
 

Fredag och rövarkamp!

Publicerad 2013-08-30 06:57:03 i Allmänt,

Jag har ännu inte kommit in i vardagen känner jag. Fredag idag och den känns som vilken annan dag som helst. Talar om för mig själv att det är dagen då jag slutar lite tidigare och är ledig i två dagar efter. Tjoho! Fredagsfeeling har inte infunnit sig ... än. :o)
 
Igår var en sån där dag som bara passerade. Grått väder, lite tungt och segt. Väl hemma gick jag ut i skogen en snabb sväng för att leta efter lite svamp. Hittade nästan ingenting dessvärre. Såg att trattkantarellerna börjat komma men de är pyttesmå än. Svamputflykterna får vi ta lite senare alltså.
 
Blev matlagning och sen åkte maken och Simon på karateträning. Jag schasade barn in i dusch och la dem, tröttisarna. Sen körde jag igång en film på datorn samtidigt som jag tränade ett kort pass på crosstrainer och några övningar, som en cirkel. Pulshöjande och lite svett men sådär lagom så att jag kunde titta på filmen samtidigt.
 
Tog en dusch, åt lite kvällsmat, såg klart på filmen och sen.. hopp i säng.
 
Idag är en ny grå dag och på skolan ska de ha rövarkamp idag. En tradition som återkommer och som är en del av deras värdegrundsarbete. Denna rövarkamp kör de varje år precis efter skolstarten och är en jättekul grej. Eleverna delas in i lag som består av (i stort sett) en från varje klass där den äldste (6:an) är lagledare. I år ska Saga vara med för första gången, förskoleklassbarnet vårat. Det är en toppenbra indelning där alla får ta hand om och hjälpa varandra genom kluriga uppgifter längs vägen i skogen. Det är varierande svårighetsgrad men där alla kan bidra till att lösa problemen. Så himla kul att se dem prata ihop sig, klura och till slut lösa allt eller hitta alla saker de ska hitta inom ett visst område. Glädje, gemenskap, hjärngympa... KUL!
 
Idag jobbar jag dessvärre men maken ska vara med och hjälpa till och titta på. Lyckost!
 
Ska sätta fart och jobba idag så att jag får komma hem och göra något kul jag med. Ridning står på schemat idag :o)
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari

Måste dela med mig av....

Publicerad 2013-08-29 10:46:18 i Allmänt,

Jag har inget emot att folk hoppar på dieter, det är deras grej - inte min.
 
Men jag faschineras av det, det där att man väljer en "quick fix" istället för "hard work". Inget konstigt med det egentligen, människan är ju av naturen lat men.... det är väl det där med att trixa med sin egen kropp som jag inte fattar. Jag som tycker alla pulver, mixer och sånt är lite suspekt, jag är lite för försiktig... När jag blir sugen på riktigt suspekta onyttiga och tokgoda saker brukar jag läsa innehållsförteckningen. Det lugnar mig ett tag ;o)
 
Vem vet egentligen och måste något vara rätt eller fel?
 
Halvdagsfasta har jag testat och mådde helt ok av det, slutade äta efter middagen och åt frukost vid sisådär kl. 10. Gjorde det någon helg då och då, fredag - lördag. Gjorde det också som hjälp att hoppa över allt sötätande och det funkade fint. När jag sen åt så åt jag som vanligt, valde nyttig mat och valde bort (i största möjliga mån) skitmaten. Sötsuget minskade och jag mådde helt ok. Jag åt ju ändå.
 
Jobbar fortfarande på det men det är ju en sund kamp liksom, det måste ju grundas inifrån, slå rot och ske inom mig. Inget fel, inget rätt bara inre förändring som visar sig i sunda val och vanor utåt. Input och output som är i god balans anpassat till just min kropp och mina funktioner.
 
Här finns några intressanta och väldigt sanna inlägg/krönikor om detta fenomen:
 
Alexandra Petersson - Fitness Lifestyle
 
Alex Shulman - Aftonbladet
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela