kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Lite julpaus...

Publicerad 2014-12-29 06:44:42 i Allmänt,

Det blev lite julpaus i bloggandet nu. Julen har varit väldigt lugn och det har varit skönt att bara kunna slappna av och bara vara lite. Vi har mått gott tillsammans i familjen och njutit av sovmornar och god mat.
 
Idag är det jobb igen men sedan är jag långledig. Väldigt skönt.
 
Sen är det ju så att jag faktiskt jobbat lite på min "lediga" tid också, men jobbat åt mig själv. Verksamheten på gården har haft vinterpremiär kan man säga och jag har haft två "Miniläger" med härliga barn och deras föräldrar. Det är små grupper om tre eller fyra barn som kommit och hälsat på djuren, pysslat med ponnyerna, ridit en sväng, grillat korv och gått en klurig skattjakt som avslutning. Jättekul!
 
Som med allt annat nytt så lär jag mig allt eftersom  och för varje läger läggs ytterligare "kom ihåg" till listan men det är kul och känns bara bra. Jag dömer mig själv förvånansvärt lite och gillar läget. Deltagarna har varit glada och nöjda när de åkt hem och på första lägret hade jag en god vän som deltagare, tillsammans med hennes två barn och då får man ju bra feedback. Verkligen upplyftande!
 
Dessvärre hade vi lite otur med vädret och termometern visade runt -13 grader första dagen och -16 grader andra dagen. Men barnen kom och vi gjorde det bästa av situationen. En uppvärmd sadelkammare och en varm brasa ute gav god värme och lägren var avsiktligt enbart några timmar långa då kylan tar ut sin rätt. Nu har jag minst ett läger kvar innan jullovet är slut och jag ser verkligen fram emot det!
 
Företagsplanerna kommer närmare och jag är lite pirrig faktiskt! Mycket jobb återstår och många små hinder att klura ut en väg över eller förbi men ändå, jag är igång.
 
Idag är det jobb och sedan lite ärenden innan jag åker hem. De tre yngsta barnen är hos sina farbröder i storstan och äldsta tonåringen hemma  med oss, eller mest på sitt rum, men ändå. Bra sällskap när han kommer ner och umgås en stund och god hjälp med  djuren.
 
Ser fram emot ett nytt år och vad det kan innebära!
 
2014... Please be good.
 
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Kommentarer

Postat av: bara anna

Publicerad 2014-12-29 21:34:37

Ja du är ju verkligen på gång nu. Så roligt att följa dig!

Glad att du nämner att det är bra att gå promenader med häst för det gör vi. Mannen tog en runda på 6 km häromdagen med Mary, det såg så härligt ut när de stegade iväg. Vi söker nu efter en rockard så vi kan köra några rundor med, det längtar jag efter.
Tipsa gärna mer om bra "hästtänk", det tar jag tacksamt emot.

Kram!

Svar: Ja, om inte annat har jag kommit till den där punkten där jag bestämt mig för att köra det här på mitt sätt och i min takt. Tack Anna!!
Bra med hästpromenader, det stärker bandet mellan Er och hästen och visar hästen om Ni är något att lita på. Hästar är ju som barn, känslovarelser och det Ni ser är baserat på hennes tidigare upplevelser och känslor just nu. Hästar är väldigt mycket här och nu.

Att få hästar att slappna av och känna flockkänsla med människor är väldigt bra och att vistas mycket hos dem i hagen är en sån sak. Kom med en gobit någon gång, men inte varje gång. Klapp och kli på ett bra ställe kan också vara fint.

När Ni ska ta Er an sånt som hon inte gillar eller är osäker på är det stunder då Ni får bekänna färg i hennes ögon. Kan hon lita på Er som ledare eller ska hon ta kommandot själv? Hästar gör ju som barn/ungdomar ungefär. Sätt gränser men var kärleksfull. Var hård ibland och bestämd men aldrig var ologisk, hästen måste i sinom tid förstå varför Ni gör som Ni gör och där är eftergiften oerhört viktig. Den är själva belöningen och det som får allt att vara logiskt för hästen. Själva "Aha"-upplevelsen.

När Ni gjort något sådant på en promenad e.dyl. tex. tagit Er över något som hon inte vill, eller vad som helst och Ni ger henne eftergift och låter henne stå och fundera på det som hänt, titta då om hon sänker huvudet och slickar sig om munnen. Det är då hästar tänker och låter allt sjunka in.

Jag tror att det kommer att gå jättebra för Er, Ni har ett gott och sunt förnuft.

Kram och Gott Nytt År!
4-barnsmorsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela