kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

På kurs!

Publicerad 2014-10-27 09:21:20 i Allmänt,

Jag har gått på kurs!
 
Nu har jag varit på två delar i en kurs om sociala medier. Hur man marknadsför sig via de sociala medierna, lite göra och icke göra osv. Väldigt intressant och framförallt - närverkandet.
 
Kanske är jag igång nu då trots allt? Jo, det känns så faktiskt. Jag tar det lugnt och tar ett steg i taget i tanken och i verkligheten. Vill inte rusa in i något och inser att min tanke är en process som måste få ta sin tid. Det behöver få landa.
 
Idag är jag även jag höstlovsledig och det är så härligt! Mår gott! Ska passa på att ringa lite samtal som jag har svårt att hinna i vardagen annars. På förmiddagen kommer ett gårdsbesök och på eftermiddagen har jag tänkt ett filmmys i soffan. Innan dess lite utevistelse och ikväll är det yoga. Tror det blir en bra dag idag.
 
Igår hade vi öppet här på gården och det kom några familjer och hälsade på. Alltid lika roligt!! Det märks på djuren att de uppskattar sällskapet och alla djurslag skötte sig exemplariskt som vanligt. Intressant var att kalkonerna reagerade på ett lite oväntat sätt med att "gobbla" mer än vanligt, blåsa upp sig lite extra och uppföra sig lite "oroligt". Det var nog de som mest märkte av alla "okända" på gården. Men det gick bra och att få höra att vi har det fint och att besökarna hade en trevlig stund gör mig så varm och fantastiskt glad.
 
Jag är på god väg men jag har släppt väldigt mycket på mina egna prestationskrav och tar det som det kommer. Kommer det gäster så gör det det, annars blir det bra ändå. I början kände jag att jag ville att alla skulle komma och fastnade lite i tanken kring varför inte fler kom.. varför inte vissa kom osv. Nu har jag släppt på mycket sånt och tar saker mer som de kommer.
 
Jag har tankar kring att utveckla vår gård och upplevelsen här för det känns lite som det är just "Det där" som saknas. Lite som den där karusellen på tivolit, det skulle liksom inte vara lika roligt utan den... så vad är min karusell och hur kommer jag dit? Tankar och idéer ska stötas och ta form. Ett roligt arbete!
 
Planerar även in lite studiebesök för nu behöver jag massor av inspiration och få se en hel del verklighet!
 
 
 
Ha det gott!
/ Ann-Mari
 

Kommentarer

Postat av: bara anna

Publicerad 2014-10-27 12:25:34

Men gud vad spännande! Och vilka häftiga kalkoner! Är de trevliga?

Jag funderar på hur du ska få ekonomi i det här, jag har nämligen också haft såna där tankar men nu rullar mina ljus på så jag nöjer mig med det, annars skulle det nog bli för mycket för mig.

Tack för dina tankar på mitt inlägg om tidscoach, alltid intressant att få ta del av.

Ha en mysig dag!

Svar: Ekonomi finns ju nästan inte - tyvärr. Eller... har jag bara inte hittat DEN grejjen än. Jag vet inte faktiskt. Det är mycket med tillståndskostnader osv som ställer till det men jag får ju samtidigt jobba på att inte ge upp utan försöka leta vidare efter lösningar osv.

Jag är ju intresserad av grön omsorg och det är ju ett sätt att få till ekonomin eventuellt. Jag är i ett skede av mycket funderande, många, många tvivel, efterfrågningar och så småningom studiebesök.

Det jag främst känner är att jag behöver byta jobb, innan lusten till allt försvinner. Jag bara vet det, jag behöver bort men jag vill inte gå IFRÅN något utan TILL något annat. Så jag letar och funderar. Känns som ett evigt kapitel i mitt liv. Ska jag få vända blad snart.....?

Kalkonerna är ju framkläckta i köket och alltså mycket hanterade. De är uppväxta med kycklingar och det syns nu när de alla vuxit upp tillsammans, de håller ihop. Just nu börjar tupparna bli lite könsmogna och de blåser ju upp sig en del. Har gått emot lilltjejen här hemma någon gång men aldrig gjort något. Nu har hon lärt sig att bara gå emot dem och inte själv vara hotfull eller rädd och då funkar det fint. Dags att slakta snart!

Kram!
4-barnsmorsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela