kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Vem är jag och vad är jag värd?

Publicerad 2015-04-08 06:54:28 i Allmänt,

Min ständiga fråga när det gäller prissättning av mina tjänster. Vem är jag och vad är jag värd? Vad är det jag säljer och till vem? Vilken prisklass tilltalar min kundkrets och var går gränsen?

Dessa ständiga frågor som nästan alltid ger fler frågetecken. Så processen går vidare och några frågetecken rätas ut medan andra tillkommer. Som ett kretslopp alltså....

Någon gång måste jag ju ta steget och börja "på riktigt". Tar lite hjälp av Er och vill ni svara så gör det - jättegärna!!

I sommar har vi öppen gård under vår aktivitetsvecka. Vi har öppet nästan hela veckan och vår "öppen gård" innebär tillgång till klapphagar med getter, får (förhoppningsvis med lamm), höns och kalkoner i hönsgårdar, kaniner att klappa (ev kaninungar) och förhoppningsvis även kycklingar. På gården finns leksaker till barnen + studsmatta. Här kan man också köpa fika att äta i äppelträdens skugga i en stor trädgård. Ponnyridning på trygga ponnyer.

Nu funderar vi på hur vi ska prissätta detta kalas! Ska vi ha ett pris för barn, ett för vuxna? Ska vi bara ta betalt för barnen (det är ju egentligen deras aktiviteter) och i så fall ett pris för entré och ett pris för ponnyridning (finns ju barn som inte vill rida). Eller ska vi ta en entré för barnen där allt ingår?

Hur ska vi sedan marknadsföra detta och VAD är det lilla extra? Under dessa dagar är det svårt att få den där personliga kontakten med alla besökare då det kan bli väldigt många. Nu hade vi ingen entré förra året utan tog endast betalt för ponnyridningen men nu behöver jag faktiskt få ihop lite pengar för att kunna fortsätta verksamheten i framtiden. Det känns också viktigt att ha entré, för min/vår egen skull.

Under en öppen gård övriga dagar går det att exv. bjuda alla barn på en glasspinne, eller att ge alla som deltar under djurens "matning" ett diplom, men under dessa dagar i sommar är det ibland mycket stor tillströmning.

Kanske har Ni några bra idéer? Vilka erfarenheter har Ni? Har Ni varit någonstans som givit bestående minnen, eller känslan av god kvalitet, det lilla extra e.dyl som gjort att Ni kommit tillbaka eller känt att det varit värt priset?

Nu gör jag mitt bästa för att ge god service och ett gott bemötande där jag ser till att kunna få tid till att mingla med besökarna och prata lite med dem, det känns viktigt för ett gott helhetsintryck. Kanske vore det möjligt att gå omkring med en kartong små glasspinnar att bjuda på, det är ju en idé iallafall.

... och lite såhär känner jag att det är ibland, därför behöver jag nog sparka igång mig själv nu!

Om du alltid säger “vi får se” händer det aldrig någonsin någonting.

Nu börjar en ny dag med nya friska tag. Möttes av en strålande soluppgång i rosa som verkligen gör mig tacksam för livet och allt jag får uppleva. Underbart!

Ha det gott!
/Ann-Mari

 

Kommentarer

Postat av: bara anna

Publicerad 2015-04-08 09:53:22

Sånt funderar jag med på! Prissättning är inte lätt men man ska då inte vara för billig heller. Jag tror Anki är bra på det här.

Roligt att du är på gång! Det klart det tar tid att bygga upp en verksamhet och tänka över hur man vill ha det. Jag funderar också på detta med öppen gård men vet inte om jag vill ha en massa folk här. Funderar också på hundpensionat, att bara ta emot en eller två hundar åt gången och så får de bo inomhus. Många idéer har jag...

Snart kommer min kompis som ska hjälpa mig att könsbestämma kaninerna och sedan tar vi en promenad innan barnen kommer hem. Härligt!

Kram till dig!

Svar: Anki ÄR superduktig på det här, vi har haft lite kontakt ;o)
Det tar tid och ibland kraft. Jag känner att jag velar så mycket fram och tillbaka. Behöver bestämma mig! Vilket jag väl egentligen gjort nu. Nu är det prissättningen som ska stötas och blötas. Puh!

Tack!

Kram!
4-barnsmorsan

Postat av: Anki

Publicerad 2015-04-08 14:03:53

Halloj!

Passar på att skicka ett tack till Anna för hennes förtroende :)!
Pris sättning är alltid svårt, men lita på din magkänsla och var inte för billig!! Synd att du bor så långt här ifrån annars skulle jag tagit mig upp några dagar och hjälpt dig med fika försäljning eller annat....
Spännande att följa dina planer! Vill du föra mer ingående samtal vet du var jag finns!
Ha en härlig dag!
Kram

Svar: Tusen tack Anki, nu och förr!
Ja, det är svårt tycker jag. Jag kämpar på ;o)
Varmt välkommen till Dalarna!

Kram!
4-barnsmorsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela