kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

Den svarta svanen

Publicerad 2015-03-29 16:07:45 i Allmänt,

Har Ni hört historien om den svarta svanen som simmar runt i vattnet i södra Dalarna?
 
Det är hos oss!
 
Bara någon kilometer från vårt hus har vi sett den men ännu inte lyckats få något bra kort på den än. Om den är kvar vet vi inte. Jag såg den för några dagar sedan simmandes med sina vita kompisar, men tyvärr för lågt bort för en bra bild.
 
Får istället ge Er en bild, lånad från Aftonbladet:
 
 
Visst är den fin?!
 
Den ska tydligen härstamma från Australien men tros inte komma därifrån utan förmodligen från en djurpark eller dylikt. Sannolikt är att den drar vidare om den inte hittar en partner och eftersom den inte parar ihop sig med någon vit svan så kommer det nog att dröja och förmodligen inte hos oss, tyvärr.
 
Vacker är den hur som helst och enligt Solögas tolkning av djurens betydelser lyder den om svanar såhär:

"Sången /musiken är din medicin. Din gåva är inspiration. Här handlar det om att använda dig av sång/musik som ett medel för att må bra/vidareutveckla dig själv.
 
Knölsvan:
 
Att utmärka sig är bra. Att tillåta dig att vara speciell och utvald, är även det bra. Genom att vara just så unik som du är, visar du vägen förmånga. Sång/din röst - det är din gåva.
 
Sångsvan:
 
Känn efter vad du vill. Din gåva är att ha betänketid. Känn efter vad du vill göra med ditt liv. Skynda inte på dina beslut utan ta all den tid du behöver. Låt det du känner inom dig själv vara grunden för dina val. Tips: Var för dig själv när du ska välja eftersom du lätt påverkas av andra."
 
Någon tolkning av svarta svanar fanns ju inte men kanske kan vi blanda och ge i detta läge. Intressant är det hur som helst, eller hur?
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari
 
 

Kommentarer

Postat av: elisabeth

Publicerad 2015-03-29 18:23:42

Den är mäktig och stark ibland alla vita svanar.. Ensam är i detta läget tydligen bra för den svarta svanen, även om jag skulle önska att denne fick en kompis..

kram

Svar: Ja, det är ju inte var dag en sån dyker upp. Får liksom passa på att titta lite extra då.
Kram!
4-barnsmorsan

Postat av: Anki

Publicerad 2015-03-29 20:54:11

Oj så vacker! Vilken lycka att få se den i frihet. Hoppas du får se den igen. Kram

Svar: Ja, jag ska kika lite. Den är ibland svår att se i vassen. Sonen fick en nära titt på den, tyvärr utan kamera.
Kram!
4-barnsmorsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela