kyrkstigen

En blogg om mitt liv som 4-barnsmorsa i en liten by i Dalarna.....

En grön explosion!

Publicerad 2015-05-07 06:21:58 i Allmänt,

Sköna maj välkommen!
 
Nu visar maj verkligen upp sig i all sin prakt. Allt börjar grönska och det går fort, fort. Häggen har börjat få sina blomstänglar med knoppar och lilekonvaljens blad står stolta och höga i dikena. Vitsipporna sjunger på sista versen och snart tar gullvivorna över. Aklejan har vuxit sig så stor överallt och löjtnantshjärtat blommar snart. Pionerna och dagliljorna växer så det knakar och likaså ogräset i mitt grönsaksland.
 
Det är nu allt ska hända på en gång och jag blir lite matt.....
 
I helgen blir det grönsaksland och färdigställande av kaninhus, sådeså! Är verkligen inte säker på att det blir några kaninungar för vår del, men tiden är väl inte helt ute än. Däremot har våra honor visat att de inte vill bo ihop då de slåss så blodet stänker. Så trist eftersom de gått ihop så bra tidigare, men det är ingen höjdare att visa upp två blodiga kaniner för barnen som kommer och ska klappa. Kanske mår de bäst isär ändå. Vår stora fransyska har blivit så stressad för allt och alla så vi kör lite "klappterapi" med henne och hoppas att det ska bli bättre. Vet inte riktigt vad som kan ha hänt, hon har inte klappats av våra besökare heller.
 
Idag är det sol men utlovas regn. Väntar på de där varma och soliga dagarna - T-shirtväder!
 
 
Ha det gott!
/Ann-Mari

Kommentarer

Postat av: bara anna

Publicerad 2015-05-07 10:11:01

Trist när de börjar slåss. Jag kan inte ha vår lilla hermelintjej med jättetjejerna för de slåss också som galningar.

Våra kycklingar är skånsk blomme, brahma och en faverolle. Och vilken tur vi hade för där är 10 hönor och bara 2 tuppar, yippiiee.

Ha en bra dag!

Svar: Nä, det får helt enkelt bli en hel massa burar med kaniner istället. Kanske inte optimalt men... eventuellt får fransyskan ett nytt hem framöver om hon inte blir lugnare... Det behöver fungera praktiskt också.
Så roligt att ha flera raser. Vi har ju renrasiga hedemorahöns och önskar inte blandningar därför får nu sonen ett "eget" hönshus att experimentera med sina höns i. Ska bli kul att se om det blir nåt!

Härligt med många hönor, nu blir det fart!!

Kram!
4-barnsmorsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

4-barnsmorsan

Bloggande, arbetande, funderande, njutande 4-barnsmorsa i en by i Dalarna. Skriver om livet jag lever, dagarna som går och saker som berikar min tillvaro. Blandar yta med djup, funderingar, iakttagelser och insikter går hand i hand med vardagslivet och allt det där som "bara händer" i vardagen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela